Zoon aan Ritalin?

Zoon aan Ritalin?

Als moeder van twee zoontjes zit ik ergens mee. Mijn oudste zoontje is eigenlijk een ideaal kind, rustig, lief, meelevend en gezellig. Hij doet eigenlijk alles wat moet uit zichzelf en ik hoef bij nooit boos op hem te worden. Ik dacht eigenlijk dat dat normaal was.

Klachten

Mijn tweede zoontje is een totaal ander verhaal. Eigenlijk was hij vanaf de geboorte al een onrustig kindje. Sliep weinig en maakte zichzelf continu wakker met zijn onrustige armpjes. Toen hij wat ouder werd kroop hij al overal op en af en het is echt een wonder dat hij zonder hele erge verwondingen door zijn eerste levensjaren is gekomen. Wij – als ouders – moesten er altijd wel om lachen. Vooral omdat de boys elkaars tegenpolen zijn, terwijl ze dezelfde ouders en opvoeding hebben. Wij zagen er eigenlijk niks ergs in, tot een paar maanden geleden. De kleuterjuf van ons jongste zoontje wilde met ons praten. Nietsvermoedend gingen wij het gesprek in, maar al snel bleek dat er iets ernstigs aan de hand was. De juf gaf aan dat ons zoontje erg druk is, niet zomaar druk, maar storend druk. Niet alleen zij, maar ook andere leerkrachten hadden klachten over hem.

Is het ADHD of heb je gewoon een lekker levendig kind?

Testen

De juf adviseerde ons om ons zoontje te laten testen op ADHD of hoe al die andere dingen ook mogen heten. Ik kreeg er een naar gevoel bij. Is ons kind niet gewoon een beetje ondeugend en wat drukker dan normaal? Mag hij niet zijn wie hij is? Maar goed… we hebben hem laten testen en daar is inderdaad uit gekomen dat hij ADHD zou hebben en medicijnen zouden hem goed kunnen helpen. We hebben volgende week een afspraak bij een kinderarts, maar ergens zit het me allemaal niet lekker. Omdat ze hem op school niet aan kunnen, moet ík mijn kind aan de Ritalin of iets anders zetten? Wat vinden jullie hiervan? Kan je ook zonder medicijnen je schooltijd doorlopen of is dat geen doen? EN help ik mijn kind door hem medicijnen te geven of juist niet?

Hoor graag jullie ervaringen!

Reageer op artikel:
Zoon aan Ritalin?
Sluiten