Machteld
Machteld Do's & Don'ts 17 mrt 2014

Zon(nebank)

ZONNEBANK

Die negen maanden kunnen soms lang duren, al helemaal in Nederland tijdens de wintermaanden. Veel vrouwen verlangen naar een lekker kleurtje in hun gezicht. Maar mag dat?

In principe mag het – natuurlijk met mate -, maar lees dit stukje wel even door.

Net zoals bij de sauna is het niet verstandig om in de eerste 14 weken van je zwangerschap onder de zonnebank te gaan. De temperatuur in je baarmoeder kan hoger worden en dat zou de kans op een miskraam kunnen vergroten. Zorg altijd dat wanneer je onder de zonnebank gaat, je het niet te warm krijgt en ga niet langer dan mag of aangeraden wordt.

Houd er ook rekening mee dat tijdens de zwangerschap je huid veel gevoeliger is en anders kan reageren op de zon dan je normaal gesproken gewend bent. Er wordt meer pigment aangemaakt waardoor je bruine vlekken – ook wel zwangerschapsmasker genoemd – kunt krijgen. Deze vlekken kunnen weer weg gaan na je zwangerschap, maar dat gebeurt helaas niet altijd. Dus als je geen risico wilt lopen op een (blijvende) prachtige, donkerbruine snor, baard of gevlekt voorhoofd, dan raden we je aan dit in je achterhoofd te houden. Dit geldt natuurlijk ook voor de gewone zon. Ga je met vakantie of is het in Nederland prachtig weer, smeer je altijd goed in met een hoge beschermingsfactor en blijf niet te lang in de zon.

Reageer op artikel:
Zon(nebank)
Sluiten