Zon, zee en kind

Eliza was hereZon, zee en kind

Voor sommigen is de zomervakantie al begonnen en anderen zullen nog 1 of 2 weekjes geduld moeten hebben. De zomervakantie duurt 6 weken en in Nederland ben je natuurlijk niet altijd even zeker van de zon. Hebben jullie al plannen?

Met vier kinderen tussen de 1 en de 9 jaar heb ik wel wat eisen, geen hele grote, maar wel net díe zodat je als ouders ook nog een beetje vakantie hebt. Dat klinkt misschien verwend, maar als je als moeder niet ook een klein beetje kan ontspannen, dan kun je misschien maar beter thuisblijven.

Top 5 Kindvriendelijke Vakantie Resorts

 

 

Waar ik altijd op let:

  • Zijn je kinderen nog niet leerplichtig, probeer dan -als je werk het toelaat- buiten de schoolvakanties te gaan. Scheelt enorm in de kosten, maar ook qua drukte.
  • Geen extreem lange reisafstanden, dus graag goed aan te vliegen en het liefst voor nog een fijn prijsje. Het is helemaal niks om urenlang met hele kleine kinderen te reizen.
  • Ook prettig om vanaf de luchthaven niet lang meer te hoeven rijden. Voor je kinderen, maar vooral voor jullie zelf fijn om er snel te zijn.
  • Een (beveiligd) zwembad bij het appartement, hotel of huis is echt een must. Vooral als je kinderen hebt die nog een middagdutje doen. Zo kunnen jullie -of jullie oudere kinderen- lekker zwemmen als jullie daar zin in hebben of even verkoeling nodig hebben. Ook is het lekker dat jullie dan niet perse naar het strand of iets dergelijks toe moeten. Tussen de slaapjes door heb je meestal niet zoveel tijd, dus is het lekker als jullie allemaal in de ‘relaxt-modus’ kunnen en gewoon een dagje bij het zwembad kunnen zitten.
  • Naast een zwembad is een strand in de buurt ook echt een vereiste (althans voor ons). Heerlijk om af en toe naar toe te vluchten en kinderen vermaken zich meestal enorm goed in het zand met een schepje en een emmertje. Natuurlijk moet je als ouder altijd blijven opletten, maar een oog in je tijdschrift en een oog naar je kindje bij je voeten is al een enorme ontspanning. Ook oudere kinderen vermaken zich meestal uren op het strand: een potje beachball, schelpen zoeken, snorkelen of voetballen valt altijd in de smaak.
  • Een kidsclub of een omgeving waar veel kinderen zijn. Kinderen vinden het heerlijk om met andere kindjes te spelen en het maakt ze meestal niet eens uit welke taal ze spreken, ze komen er met handen en voeten wel uit. Heerlijk om met je partner een wijntje te kunnen drinken, terwijl kindlief met een vriendje of vriendinnetje een meter verder speelt.
  • Ergens waar ze ook kindvriendelijk eten op de kaart hebben voor een schappelijke prijs en het liefst iets creatiever dan alleen kipnuggets met frietjes.

Wij zijn fan van Eliza was here. Wij vinden het ideaal om zo je eigen wensen in te vullen en zo op de perfecte vakantiebestemming te komen. Ik verheug me nu al op mijn cocktailtje tijdens het zandkastelen bouwen!

Reageer op artikel:
Zon, zee en kind
Sluiten