Redactie
Redactie Zwanger 4 dec 2019

Zo vaak klopt de Chinese geslachtskalender

Wanneer je in verwachting bent is het natuurlijk het aller belangrijkst dat de zwangerschap goed verloopt en dat je kindje gezond ter wereld komt. Maar toch is het ook spannend en leuk om over na te denken of er nu een kleine jongen of misschien wel een klein meisje in je buik zit. Natuurlijk kun je dit vanaf een bepaalde termijn op de echo zien, maar tot die tijd is het leuk om te speculeren.

TIP: Houd tijdens je zwangerschap een zwangerschapsdagboekje bij. Is super leuk om later terug te kijken. Kijk hier voor een voorbeeld van een leuke.

Bakerpraatjes

Er bestaan veel theorieën over eigenschappen van je zwangerschap en het dan wel niet dragen van een meisje of juist een jongetje. Zo zou misselijkheid in de zwangerschap duiden op een meisje. Het eten van zoet en chocola zou ook een roze rompertje betekenen en haalt deze zwangerschap de schoonheid van de vrouw weg dan is het 100% een meisje.

Voel je je super fit en draag je naar voren, dan ben in je blijde verwachting van een jongetje. Zie je van achter niet dat je zwanger bent, dan moet het een jongen zijn en eet je graag zoute spullen, nou dan weet je het wel zeker. Tja, wie zal het weten.

Het geslacht werd verraden door de echoscopiste

Hartslag

Ook zou de hartslag van de baby iets zeggen over het geslacht. Boven de 140 slagen per minuut zou een meisje moeten zijn en onder de 140 slagen per minuut betekent een jongetje. Je kan dit ook zelf beluisteren met een thuis Doppler. De theorie met de hartslagen heeft bij mij voor alle vier de kinderen het goed voorspeld.

Chinese geslachtskalender

En dan is er de theorie van de Chinese geslachtskalender. Volgende de legende is deze kalender ergens in de 13 e eeuw door een Chinees geleerde gemaakt. Volgens deze kalender is de maand waarin je baby is verwekt én de leeftijd van de moeder de voorspeller van het geslacht. Maar in hoeverre klopt deze kalender? Je zou denken dat de voorspelling voor 50% moeten zijn, maar dat is niet het geval. De voorspellingen volgens de Chinese kalender hebben het in bijna 70 % van de voorspellingen bij het juiste eind. Waar dat precies aan ligt is niet helemaal duidelijk.

Klopte het bij jullie?

De Gender Reveal Party: hoe maak je het geslacht van je baby bekend?

Reageer op artikel:
Zo vaak klopt de Chinese geslachtskalender
Sluiten