Redactie
Redactie Baby 30 mrt 2020

Wordt het een zoon of dochter? Voorspellingen!

Wordt het een zoon of dochter?

Ben je zwanger? Dan is sowieso vaak een van de eerste vragen: “Weet je al wat het gaat worden?”
Sommigen willen het wel weten, anderen niet: het percentage wel/niet vooraf aan de geboorte willen weten is ongeveer 50%-50% in Nederland. En of je nou wel of geen uitsluitsel wilt hebben voor de geboorte door middel van een echo, gelukkig zijn er altijd nog de bakerpraatjes. En of die nou fabel zijn of feit – we durven daarover geen beweringen te doen – dat het leuk is om ze op jezelf en aanstaande kindje te betrekken, staat als een paal boven water.

Koop hier de Bestseller Buskruit met Muisjes

Lees maar mee, benieuwd of jij je zwangerschap of kindje hierin herkent.

* Draag je een mooi, rond zwangere buikje naar voren, dan zou dat duiden op een jongetje. Draag je in de breedte (een aardige manier om te zeggen: dij je lekker uit en is je o zo mooie taille verdwenen als sneeuw voor de zon) dan zou het een meisje moeten worden.

De Must-haves als je een kindje verwacht

* Hebben jullie de dag voor of de dag van de eisprong seks gehad, voilà: een jongen! Hebben jullie het in de dagen daarvoor gedaan, gefeliciteerd: een meisje!

* Er wordt wel eens gezegd dat ruige seks jongetjes maakt, en lieve, tedere seks meisjes…

* Maar ook standjes zouden bepalend kunnen zijn! Standjes waarbij de man zo diep mogelijk kan penetreren verhogen schijnbaar de kans op een jongetje (bij voorbeeld op z’n hondjes). De logica hierachter is dat door een diepe penetratie het zaad dichtbij de baarmoedermond wordt ‘uitgestoten’, waardoor de doorgaans wat snellere mannelijke zaadcellen een voorsprongetje krijgen en sneller dan de vrouwtjes de finish-line halen en een minder lang traject in de ‘zure’ vagina moeten afleggen. Aan de andere kant, bij minder diepe penetratie zal het zaad een langere weg moeten afleggen, waardoor de vrouwelijke, doorgaans sterkere zaadcellen in het voordeel zijn.

* Ben je als vrouw klaargekomen bij dé vrijpartij, dan is de kans op een jongetje groter. Geen orgasme gehad? Geen probleem hoor, dan is de kans op een meisje weer wat groter.

* En ja, zelfs voeding zou van invloed kunnen zijn. Een zoutarm dieet en een inname van veel zuivelproducten, fruit en groente zouden de kans op een meisje vergroten. Eten jullie veel kalium en zout, dan is de kans op een jongetje weer wat groter.

* Zie je er stralend uit, met een volle bos haren en een mooie glow, zonder acne? Dan wordt het waarschijnlijk een jongetje. Een meisje zou alle schoonheid bij de moeder wegnemen…

* Is de hartslag van je kindje bij een echo of hartfilmpje hoger dan 140 slagen per minuut: dan is de kans groot dat het een meisje wordt. Blijven de harslagen per minuut onder de 140 slagen, dan krijgen jullie waarschijnlijk een jongetje.

* Ben je in het eerste trimester van je zwangerschap veel misselijk (geweest), dan slaat de meter uit naar een meisje. Niet misselijk, maar wel last van hoofdpijn, vreetbuien en kortademigheid? Dan moet je misschien blauw gaan inkopen.

Voor alle zekerheid: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst… 🙂

Wil je meer weten over zwanger worden en zwanger zijn en alles wat daar bij komt kijken, dan is het boek ‘D’r Op of D’r Onder’ zeker de moeite waard. Daar gaan we nog wat dieper in op de hele ‘materie’.

Lees ook:

Zo vaak klopt de Chinese geslachtskalender

Reageer op artikel:
Wordt het een zoon of dochter? Voorspellingen!
Sluiten