Redactie
Redactie Nieuws 22 mei 2018

Wordt dit de oudste moeder ter wereld?

Wordt dit de oudste moeder ter wereld?

 

De Mexicaanse Maria de la Luz, 70 jaar maar liefst, is zwanger. Al 6 maanden. Nog maar 3 maanden voordat ze gaat bevallen van een dochtertje. En als het zo ver is, dan maakt dit kleine meisje haar de oudste moeder van de wereld.

 

Waar wij dan natuurlijk benieuwd naar zijn: is ze per ongeluk zwanger geworden of heeft ze een IVF-behandeling ondergaan? Dat vertelt deze aanstaande moeder er helaas niet bij.

Per ongeluk zwanger raken zou een klein wonder zijn op deze leeftijd, maar dat zou eens te meer bewijzen dat wonderen de wereld nog niet uit zijn.

IVF behoort ook tot de mogelijkheden natuurlijk. Ze zou de eerste niet zijn die op latere leeftijd nog alles mogelijk zou willen maken om nog een keertje moeder te worden. Bousada de Lara bijvoorbeeld werd in december 2006 op net-niet-67-jarige-leeftijd de huidige oudste moeder ter wereld toen zij beviel van een tweeling. Zij was zwanger geworden na een IVF-behandeling, na ‘een leugentje om bestwil’ wat betreft haar leeftijd tegen de artsen. Grote kans dat die niet meegewerkt hadden als ze hadden geweten dat ze al 66 jaar was.

 

Maria de la Luz ontdekte 3 maanden geleden dat ze zwanger is. Althans, toen kreeg ze het vermoeden. Haar benen begonnen pijn te doen, ze was misselijk en moest vaak overgeven. Inmiddels zo’n 10 echoscopieën verder is het bewijs geleverd: hartstikke zwanger. De artsen kunnen het maar nauwelijks geloven.

De andere kinderen van Maria de la Luz kunnen ook nog niet echt wennen aan het idee dat ze een zusje krijgen en staan niet te springen van blijdschap. Zij vinden hun moeder te oud ‘voor dit soort dingen’.

 

Maria zal hoe dan ook met een Keizersnede bevallen van haar meisje, want op haar leeftijd is bevallen op natuurlijke wijze geen veilige optie meer.

 

Wordt vervolgd….

 

(Fotocredits: CEN/La Republica)

 

 

Ook een bijzonder zwangerschapsverhaal: Echte liefde is: draagmoeder zijn van het kindje van je zusje.

 

Ik wilde me laten steriliseren, maar dat stuitte op weerstand

Reageer op artikel:
Wordt dit de oudste moeder ter wereld?
Sluiten