Het is vandaag Wereld Downsyndroom Dag

Het is vandaag Wereld Downsyndroom Dag

Het is vandaag Wereld Downsyndroom Dag, de dag waarop alle mensen met het Downsyndroom – jong en oud – over de hele wereld in het zonnetje gezet worden. En niet alleen zij, maar ook de zorgverleners van mensen met het syndroom van Down. Door het hele land zijn er allerlei leuke activiteiten en acties georganiseerd. Mocht je meer willen weten, kijk dan op de site van Stichting Downsyndroom voor de activiteitenkalender.

21 maart is niet voor niets als de dag voor Wereld Downsyndroom dag gekozen. 21/3 staat voor het 21ste chromosoom dat mensen met Down in 3-voud hebben (in plaats van tweevoud).
Het syndroom van Down is een aangeboren afwijking en komt voor op ongeveer 4,6 van de 10.000 geboortes.
Dit syndroom gaat gepaard gaat met een verstandelijke beperking, typerende uitwendige kenmerken en soms met bepaalde medische problemen. Maar deze lichamelijke afwijkingen zeggen natuurlijk niets over het zíjn, de kwaliteiten en talenten van deze mensen!

Alle lieve kindjes met het syndroom van Down, alle ouders en verzorgers: heel veel plezier gewenst vandaag! We hopen dat jullie een heerlijke dag hebben vandaag, maak er een mooi feestje van.

Reageer op artikel:
Het is vandaag Wereld Downsyndroom Dag
Sluiten