Weet je nog?

Tegenwoordig zitten de kinderen het allerliefste op hun iPad, maat weet je nog: waar wij mee speelden toen we klein waren?

 

Bijvoorbeeld de Lolobal: uren kon je je hierzelf mee vermaken toch? Ze bestonden – en bestaan nog steeds – in alle soorten kleuren. Super goed voor je motoriek en je balans.

En deze dan? Ik denk dat geen kind van nu weet dat een telefoon er vroeger zo uit zag. Wat hebben wij toch veel mensen gebeld met deze telefoon van Fisher Price.

Hier waren we toch helemaal verliefd op? Dit allerschattigste aapje van Monchichi was toch helemaal de bom. Toen onze dochter werd geboren is dit iets wat ik voor haar móest kopen!

Toen we nog geen iPads, playstations of Xboxen hadden, waren we helemaal gelukkig met de ouderwetse Gameboy. Urenlang speelden we spelletjes zoals Tetris, verslavend was het. De grijze versie is moeilijk te krijgen, maar deze is gewoon te koop.

Een droom van ieder meisje: een speeldoosje van een carrousel. Op een tafeltje naast je bed. Uren kon je er naar kijken en luisteren.

Vroeger mocht dit ook nog gewoon mee in je handbagage op schiphol, dat zou nu niet meer zo snel kunnen. Wat was het toch leuk: een klappertjespistool. Cowboy of politietje spelen. Rennend achter elkaar aan. De geur van het schieten kan ik zo voor de geest halen.

 

Wat waren dat mooie tijden. Uren met elkaar touwtjespringen, verstoppertje of op een houten step. Nu zijn de steps elektrisch of rijden ze op een hooverboard. Verstoppertje spelen ze nu met een app en zelfs puzzels wordt op de iPad gedaan. Misschien worden wij oud, maar kan er gewoon nog niet echt aan wennen.

 

Lees ook:

Het meest irritante kinderspeelgoed

Super leerzaam speelgoed

Reageer op artikel:
Weet je nog?
Sluiten