Weet wat je aan je kinderen geeft!

Weet wat je aan je kinderen geeft!
Tegenwoordig zijn wij ons allemaal veel meer bewust van gezonde en ongezonde voeding. We proberen er meer op te letten en ook op scholen worden richtlijnen gegeven over uitdelen, maar ook wat er wel of niet in je lunchpakketje mag zitten. Goed als je het mij vraagt, want er bestaan genoeg lekkere, gezonde snacks.
Aan onze kinderen geven we natuurlijk geen Cola, Fanta of andere frisdranken. Dat bevat veel suiker en is niet goed voor die kleine mensjes. Dus geven we onze kinderen met het idee dat we iets normaals geven een glas appelsap, sinaasappelsap of limonade. Ik kan me niet anders herinneren dat ik dat vroeger ook de hele dag dronk.
Maar weten jullie hoeveel suiker er eigenlijk in een glas appelsap of sinaasappelsap zit?
Om precies te zijn zit er in een glas appelsap ongeveer evenveel suiker als in een glas cola of andere frisdrank met suiker, aldus het Diabetesfonds. Om precies te zijn 115 kilocalorieën en 26 gram suiker, dat zijn 5 tot 6 suikerklontjes per glas (www.diabetesfonds.nl).
De suikers die in een glas (verse) appelsap zitten zijn dan wel natuurlijke vruchtensuikers, maar zo ziet hun lichaampje dat niet, die ziet deze suikers als gewone suiker. Natuurlijk zit er in frisdrank nog meer rommel, waardoor het nog slechter is dan een glas appelsap, maar qua suikers scheelt het dus (bijna) niks.
Het is daarom aan te raden om je kinderen (en jezelf eigenlijk ook) zo veel mogelijk water te drinken te geven.
Leer je kind van jongs af aan water te drinken en niet te wennen aan zoetigheid. geef je baby vanaf dat hij zelf kan drinken lekker water ij zijn tuitbeker, diksap of iets anders is nergens voor nodig.
Als een kind niet beter weet zal hij de zoetigheid ook niet missen.
En naast dat suiker ongezond is, is het ook nog eens heel slecht voor je tanden!
https://buskruitmet.nl/diarree/
https://buskruitmet.nl/buikpijn-bij-kinderen/
Reageer op artikel:
Weet wat je aan je kinderen geeft!
Sluiten