Wat is het beste kado voor moederdag?

Wat is het beste kado voor moederdag?

Moederdag komt er weer aan en dat is natuurlijk hét moment om verwend te worden. Word je bijna moeder, ben je net moeder of al een doorgewinterde moeder? Wij hebben voor ieder wat wils:

 1. Ben je in verwachting of net bevallen? Dan is Buskruit met Muisjes het perfecte kado voor jou. Fluister het de persoon die daar over gaat even in. Met dit boek zullen de laatste weken van de zwangerschap, maar vooral die eerste maanden met de baby minder onzeker, minder stressvol en misschien zelfs minder pijnlijk zijn. Dit boek is namelijk anders dan alle andere boeken. Geschreven door drie moeders van in totaal tien kinderen is het een naslagwerk voor iedere moeder die (weer) door die eerste heerlijke, maar ook onzekere tijd gaat als de kraamhulp de deur achter zich dicht heeft getrokken.
 2. Vroeg of laat overkomt het iedere moeder wel eens. Je peuter stort zich ter aarde in een woedeaanval zoals nooit tevoren, en meestal nét in de supermarkt of de speeltuin. En was voorheen je angst dat alles in de mond van je baby verdween, nu vraag je je af hoe je er zonder al te veel strijd iets verantwoords in krijgt. Kortom: de dreumes- of peuterfase. Het buskruit is uit de luiers en dat gaat gepaard met nieuwe uitdagingen: driftbuien, eetproblemen, zindelijkheidstraining, noodgedwongen restyling van je huis… Buskruit met Peuters biedt volop verhalen en tips die elke ouder wat soepeler door deze leeftijdsfase kan loodsen.
 3. Buskruit met EHBO  Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje, zeker waar het kinderen betreft. Want
  kinderen zijn nou eenmaal avontuurlijk en onderzoekend, vaak nog heerlijk
  zorgeloos, impulsief, soms wat ongecontroleerd en sneller dan het geluid.
  Bovendien zijn kinderen met nog niet zoveel virussen op hun teller ontvankelijk
  voor (kinder)ziekten, om over bacteriële boosdoeners nog maar niet te spreken.
  Iedere ouder zal zich dan ook moeten voorbereiden op tig bezoekjes aan de
  huisarts en op zijn minst één bezoekje aan de Spoedeisende Hulp. Ook als
  vitaminecocktails tot het dagelijks menu behoren, je woning 100% kidsproof is
  en je ogen in je achterhoofd hebt. Eén keer knipperen en ….
 4. D’r op of d’r onder Het moment is aangebroken: jullie willen samen een kindje. Halsoverkop gaan jullie aan de slag en ondertussen doe jij je tegoed aan alles wat maar te maken heeft met zwanger worden: tips van vriendinnen, snuffelen in tijdschriften en het afstruinen van alle babywebsites beheersen vanaf nu je leven. Rondom en tijdens je eisprong naakt op hoge hakken nonchalant de slaapkamer binnen wandelen of een weekendje weg met vriendinnen afzeggen omdat hét moment niet gemist mag worden behoort tot de werkelijkheid, net zoals op je kop staan na de daad…
  Er zijn enorm veel factoren die bepalen of een vrouw wel of niet zwanger raakt, die allemaal besproken worden in D’r op of d’r onder . Feiten, fabeltjes, tips, weetjes… alles samengesteld onder toeziend oog van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen.
 5. Help, help, hoera Kinderfeestjes, verjaardagen, traktaties, babyshowers, kraambezoek, feestdagen: ze kunnen ons af en toe behoorlijk wat stress bezorgen (en dan wordt alles ook nog eens vastgelegd op de foto). Terwijl de een er elk jaar een aantal grijze haren bij krijgt, schudt de ander de – al dan niet verantwoorde – spectaculairste traktaties uit de mouw. Zijn acrobaten, springkussens en olifanten echt nodig of brengt een middagje zakdoekje leggen of een boswandeling minstens evenveel vertier?

  Hoeveel kinderen nodig je uit, wat doe je met dat ene kind dat het feestje maar saai vindt en bied je ouders die hun kind komen ophalen nu wel of geen drankje aan? Voor je ligt een handleiding om beginnersfouten te voorkomen, vol do’s en absolute don’ts, boordevol traktatietips (ja, ook gezonde), waar en hoe regel ik een partijtje voor mijn kind van 0 tot 10 jaar, et cetera. Laat de confetti maar komen!

Het beste moment van de dag om een ‘kindje te maken’

Verdrinking en – onbekend, maar net zo erg – secundaire verdrinking

Reageer op artikel:
Wat is het beste kado voor moederdag?
Sluiten