Redactie
Redactie Geen categorie 27 feb 2019

Wasbare luiers, eerder zindelijk

Wasbare luiers, eerder zindelijk

Anno 2019 waarin we steeds beter en meer afval gaan scheiden en we voor duurzaamheid gaan, kunnen wasbare luiers eigenlijk niet in de garderobe van je kindje ontbreken. 

Niks voor mij

Wasbare luiers voelde voor mij – als ik heel eerlijk ben – als iets dat totaal niet bij mij past. In mijn idee zagen die dingen er ook verschrikkelijk uit. Maar niets is minder waar, de de online te bestellen wasluiers zien er  -naast dat ze heel handig zijn  – ook nog eens ontzettend leuk uit. Echt balen dat deze luiers een aantal jaar geleden nog niet bestonden. Dan had me dat denk ik een heel voetbalveld aan luiers bespaard.

Waarom wasbare luiers?

Waarom zouden mensen kiezen voor wasbare luiers in plaats van de wegwerpluiers ? Sowieso zijn we in deze tijd allemaal ons veel meer bewust van het milieu. We scheiden afval, we letten op wat we kopen, rijden in elektrische auto’s en we proberen de verwarming niet onnodig aan te laten staan. Wasbare luiers gaan veel langer mee dan normale wegwerpluiers. Zoals de naam het al zegt: de luiers zijn te wassen. Het zorgt dus voor veel minder afval. Ook zit er geen chemicaliën in wasbare luiers. Maar hoe zit het dan met het wassen van wasbare luiers? Dat kost ook water en energie zou je zeggen. Maar ondanks dat blijft de wasbare luier veel minder slecht voor het milieu dan de wegwerpluier.  Wanneer je een kindje hebt die niet zindelijk is, dan heb je per maand ongeveer 21 kilo afval meer per maand. Al deze afval moet worden verwerkt en dat is heel slecht voor het milieu.

 

Wat kost een kind?

Eerder zindelijk met wasbare luiers

Er wordt gezegd dat kinderen die vanaf hun geboorte wasbare luiers aan hebben zeker een jaar eerder zindelijk worden, dan kinderen die vanaf hun geboorte gewone wegwerpluiers dragen. De reden hiervoor zou zijn dat de wasbare luiers wat minder prettig aanvoelen als ze nat zijn en kinderen dus sneller hun plasje of poepje op het potje of de wc zullen doen. Een jaar eerder op het potje scheelt ook hartstikke veel geld. Een luier kost namelijk rond de €0,20 per stuk. Dat is ongeveer €1,40 per dag en dat scheelt weer een dikke €500,- per jaar.

 

 

 

Reageer op artikel:
Wasbare luiers, eerder zindelijk
Sluiten