Redactie
Redactie Blog 14 feb 2019

Wat heeft je haarkleur met vruchtbaarheid te maken?

Tja, wat heeft je haarkleur nou eigenlijk met vruchtbaarheid te maken? In feite niets, maar laat mannen nou, onbewust weliswaar, denken dat dit alles met elkaar te maken heeft. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken (wereldwijd) is namelijk gebleken dat mannen blonde vrouwen aantrekkelijker vinden dan vrouwen met donker haar. De reden hiervoor is een interessante…

Welke haarkleur krijgt je kindje?

Zijn blondines vruchtbaarder?

Waarom mannen blonde vrouwen aantrekkelijker vinden heeft te maken met onder andere de evolutietheorie. Blonde vrouwen zouden er in de ogen van mannen jonger en gezonder uitzien. En aangezien mannen van nature over een gezonde dosis voortplantingsdrang beschikken en daarbij onbewust voor de in hun ogen meest geschikte kandidaat gaan, blijkt dat vaak de blondine te zijn. Want, zo redeneren mannen volgens de wetenschappers: blond = jong + gezond -> dus vruchtbaar.

Of de perceptie van de man juist is en of blonde vrouwen daadwerkelijk vruchtbaarder zijn, dat kunnen we helaas niet in de onderzoeken terugvinden. Wel wordt er geopperd dat blonde vrouwen een hogere   hebben, wat zou kunnen duiden op meer van de juiste zwangerschapshormonen, maar persoonlijk vinden we deze ene bevinding iets te mager.

 

Brunettes, niet getreurd!

Overigens, brunettes, dit is geen reden voor paniek. Want wat blijkt: donkerharige vrouwen die hun haar blond verven scoren net zo hoog bij mannen dan natural blonds (blijkt uit onderzoek van Nottingham Trent University). En niet alleen scoorden ze hoger bij de mannen, maar het deed ook hun eigen gemoedstoestand goed: een blond kapseltje liet de vrouw met donker haar aantrekkelijker voelen, gaf meer zelfvertrouwen en ze werden er avontuurlijker van in de slaapkamer… en dat alles kwam omdat mannen hun op een andere manier gingen bekijken. Blond komt op de man vrouwelijk, zorgzaam, lief en tegelijkertijd sexy over, en dat brengt hem dan weer terug bij zijn ingebakken biologische drang tot voortplanten.

 

Ben je geïnteresseerd in meer opvallende onderzoeksresultaten ten aanzien van kinderen? Lees dan ook:
Gezinnen met twee dochters zijn het gelukkigst.
Tijdens de zwangerschap last van brandend maagzuur? Dan krijgt jouw baby een flinke haardos.

Man doet zwangerschapstest en blijkt zwanger (maar de grap krijgt een naar staartje)

Reageer op artikel:
Wat heeft je haarkleur met vruchtbaarheid te maken?
Sluiten