Heb jij alleen maar dochters? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Zijn jullie de gelukkige ouders van alleen maar dochters? Fijn, want daar komen toch een paar mooie voordelen bij kijken! Tenminste. Als we de wetenschap moeten geloven. Maar als wetenschappelijk onderzoek het zegt, zal het wel zo zijn 😉

 

De voordelen

  1. Vaders van alleen maar dochters leven langer (speciaal voor de vaders een fijne bijkomstigheid)!
  2. En – deze is speciaal voor de moeders leuk – vaders van dochters zouden betere echtgenoten zijn.

Potverdorie, dat is niet niks (zeg ik als bijzonder gelukkige moeder van 3 zoons). Een korte uitleg bij deze toch best bijzondere stellingen is op z’n plaats.

 

Vaders van alleen maar dochters leven langer

Per dochter stijgt je levensverwachting met gemiddeld 74 (!) weken. (zo claimt onderzoek uit Polen). 74 weken, dat is gewoon 1 jaar en 20 weken!!! De verklaring hiervoor zou zijn dat dochters minder stress opleveren en de vader leren te genieten van leven in het hier en nu. Dochters laten vaders als het ware genieten van het leven in het moment. Met zoons ligt dat heel anders. Dan worden vaders veel pragmatischer en houden ze zich veel meer vast aan het stellen van doelen en bovenal het realiseren van deze doelstellingen. Daarbij kosten zoons meer energie.

 

Vaders van alleen maar dochters zijn betere echtgenoten

Het zit namelijk zo. Een dochter activeert andere hersengebieden in een mannenbrein dan dat een zoon doet. Met zoons komt een vader al snel in een soort van machtsstrijd terecht. Een vader ziet zijn zoon al snel als een mini-versie van zichzelf. Wat dus nog wel eens wat strijd kan opleveren. Bij dochters ligt dat heel anders. Dochters ‘eisen‘ al snel een soort van onderhandelings-aanpak op, en aan dochters kan een vader zichzelf moeilijker spiegelen. Hij investeert daardoor automatisch meer tijd in het begrijpen van meisjesgedachten en emoties. Met als logisch gevolg dat hij daarmee ook jouw (zijn vrouw’s) emoties en gedachten beter gaat leren begrijpen. Tel uit je winst.

 

De keerzijde

Tegenover al deze voordelen staat ook een nadeel: dochters zijn duurder dan zonen.

Meer leuke onderzoeksresultaten

Opa’s en oma’s die oppassen leven langer

Aantrekkelijke ouders krijgen dochters

 

Reageer op artikel:
Heb jij alleen maar dochters? Dan hebben we goed nieuws voor je!
Sluiten