Redactie
Redactie Baby 20 apr 2019

Het was volle maan afgelopen nacht. Veel spontane bevallingen? Fabel of feit?

Het was gisteren om exact 13:13 uur volle maan en je weet wat ze zeggen over volle maan en bevallingen!

 

Mythe

Jullie kennen vast de mythe dat er bij volle maan meer baby’s geboren worden. Hoezo eigenlijk? Omdat de maan dan dichter bij de aarde zou staan en meer aantrekkingskracht zou uitoefenen, zo ook op de baarmoeder met daarin het kindje. We vinden het heel vervelend dat we jullie het slechte nieuws moeten brengen… het is een fabel ☹

 

Fabel

Meerdere fabels in één om precies te zijn. Want:
a) de maan staat helemaal niet dichter bij de aarde. Die staat gewoon keurig op zijn vertrouwde 400.000 km afstand van ons. Alleen, omdat de aarde nu precies tussen de zon en de maan staat, schijnt de maan meer licht op ons. En daardoor líjkt het of dat hij dichterbij staat.
b) een nieuwe maan wordt door de deskundigen met 0% aangeduid (dan zien we niets aan de hemel staan). Een volle maan wordt met 100% aangeduid (dat is die mooie, volle, ronde bal die vannacht aan de hemel staat de stralen). Maar wist je dat de maan van 95% voor ons – voor het blote oog – ook op een volle maan lijkt?

 

Waarom een niet volle maan toch op een volle maan kan lijken

Dus als je van 95% (voor het oog volle maan) gaat naar 100% (niet alleen voor het oog maar ook daadwerkelijk een mooie, ronde bal) en weer terug gaat naar 95%, dan kan het voor het blote oog lijken of dat het 6 dagen volle maan is. Dat is natuurlijk niet zo. Maar omdat mensen de echte volle maanstand niet opzoeken, ook niet dagelijks naar de maan kijken en dus alleen afgaan op dat wat ze die avond zien, denken ze al snel dat het volle maan is. Terwijl dat in werkelijkheid dus vaak niet zo is. Dat geeft dat vertekende beeld en daardoor denken mensen al snel dat hun kind (ten onrechte) met volle maan is geboren.

 

Meer baby’s verwekt?

Worden er dan meer baby’s verwékt bij volle maan? Nope. Helaas. Ook niet.

We hebben ook goed nieuws. Want, wil je weten wat wél invloed heeft op het opwekken van een bevalling? Check dan deze blog, waarin we alle tips om de bevalling op te wekken bespreken. De fabeltjes maar zeker ook de echte opwekkings-tips komen aan bod.

Weten hoe je baby’s verwekt? Daar hebben we zelfs een heel mooi boek over geschreven! D’R OP of D’R ONDER.
Dus, voldoende leesvoer. Gecheckt en goed bevonden door medisch specialisten.

Reageer op artikel:
Het was volle maan afgelopen nacht. Veel spontane bevallingen? Fabel of feit?
Sluiten