Redactie
Redactie Nieuws 30 mrt 2020

Zondag 20 graden

Lenteweer op komst: zondag 20 graden in Nederland

In deze tijden moeten we maar genieten van ieder vrolijk berichtje, daarom dit opvrolijkertje: volgens Weeronline wordt in de loop van de volgende week warmer en zullen we op sommige plekken in Nederland de twintig graden aantikken.

Heerlijk voor ons allemaal: we mogen natuurlijk nergens naar toe, dus heerlijk als we even op ons balkonnetje of in de tuin een koffietje kunnen drinken.

De zonnebrand mag uit de kast en smeren maar, want juist van de voorjaarszon kan je enorm verbranden.

Buitenspelletjes

Wat zijn leuke dingen voor kinderen om buiten te kunnen doen?

  • Oude vertrouwde stoepkrijt: leuk voor oud en jong. Mooie tekeningen maken op de stoep of een speurtocht maken voor je ouders, broers of zussen. Hier kunnen ze uren zoet mee zijn.
  • Mocht je een tuin hebben, dan vinden kinderen een voetbalgoal helemaal geweldig. Ze kunnen uren (alleen) bezig zijn met een balletje trappen en het is niet goed voor de techniek ook. Grote en kleine voetballers moeten dus hun best doen om de bal door de gaten achter de oefenwand te krijgen. Ideaal voor het oefenen van vrije schoten of penalty’s.
  • Voor als het echt lekker weer is blijven de waterpistooltjes een top vermaak. Je gaat er wel spijt van krijgen, want je kan er vanuit gaan dat er ook op jou geschoten wordt, wanneer het je net even niet uitkomt. Dat moet je maar op de koop toenemen in deze tijd.
  • Touwtje springen is niet alleen heel leuk om te doen, alleen of met vriendinnen of vriendjes. Het is ook nog eens heel erg goed voor je. Voor je conditie, maar ook voor je motoriek.
  • Vooral voor de kleintjes onder ons is een watertafel super leuk. Kinderen spelen graag buiten en maken hun handen vies met deze gecombineerde Sand & Water speeltafel, zo stimuleer je hun ontwikkeling op een speelse manier!

Hebben jullie nog leuke aanvullingen? Dan horen wij het graag!

Lees ook:

De zomer komt eraan

Zomerse kindernamen

 

Reageer op artikel:
Zondag 20 graden
Sluiten