Wat moet je tijdens de zwangerschap eten om een slim kind te krijgen?

Wanneer je dit tijdens je zwangerschap eet krijg je een slimme baby!

De meeste moeders weten dat voeding belangrijk voor je is, maar natuurlijk al helemaal wanneer je in verwachting bent. Wat vrouwen tijdens hun zwangerschap eten en drinken is van grote invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van hun kindje in de eerste jaren van zijn leven. Sommige producten worden ook wel ‘brain-boosting foods’ genoemd, want door het eten van bepaalde producten tijdens – en zelfs ook voor – je zwangerschap kun je het IQ, gedragsvaardigheden, het geheugen van je kindje verbeteren. Het is natuurlijk wel van belang dat je naast het eten van deze producten gezond eet en leeft.

 

Voorbeelden van producten die bijdragen aan het IQ, gedragsvaardigheden en het geheugen van (ongeboren) kindje wanneer je deze eet tijdens de zwangerschap:

Vis

Onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van vette vis tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens het geven van borstvoeding veel kan bijdragen aan de ontwikkeling van de hersenen van de foetus/baby. Het is gebleken dat kinderen van moeders die regelmatig vette vis aten tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding, betere communicatieve vaardigheden en een hoger IQ hebben. Zelfs de sociale ontwikkeling en de fijne motoriek zou beter zijn bij kinderen waarbij de moeder regelmatig vette vis heeft gegeten tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding. Visoliecapsules zijn een goed alternatief voor vrouwen die niet van vis houden.

 

Eieren

Goed nieuws als je graag een gebakken ei eet. In deze combinatie zit met name choline dat een essentiële rol speelt bij de foetale ontwikkeling van hersendelen die verantwoordelijk zijn voor geheugen en herinnering. Aangeraden wordt om minimaal twee eieren per dag te eten. Het bevordert niet alleen de hersenfunctie, maar de proteïne en ijzer die in eieren zitten schijnen het geboortegewicht te verhogen. Een laag geboortegewicht hangt samen met een lager IQ.

 

Verse producten

Fruit en groenten bevatten veel krachtige antioxidanten die de hersenen van de baby beschermen tegen schade. Donkergekleurde producten zoals blauwe bessen, boerenkool of tomaten bevatten de meeste antioxidanten, maar ook 100% pure fruitsapjes zijn heel erg gezond. Was deze producten wel altijd goed voordat je ze eet.

 

Eet genoeg, maar niet al te veel

Wat heel belangrijk is wanneer je voor ‘brainfoods’ kiest is niet zozeer wat je eet, maar ook hoeveel je eet. Eet je te weinig dat loop je het risico dat je baby hersenbeschadiging oploopt. Veel te veel eten kan weer zorgen voor leer- en gedragsproblemen bij je (ongeboren) kindje. Ideaal is om ongeveer 300 calorieën per dag meer te eten dan dat ej gewend was voor je zwangerschap!

 

In lijn hiermee zijn er meerdere onderzoeken geweest, en ook dit onderzoek willen we je niet onthouden. Want…. aan wie danken kinderen hun intelligentie??? Juist….

 

Zwangerschap kan een moeders gezicht écht blijvend veranderen

 

 

 

Reageer op artikel:
Wat moet je tijdens de zwangerschap eten om een slim kind te krijgen?
Sluiten