De vakantie is nèt voorbij, maar we hebben nu al tips voor de volgende vakantie

De vakantie is nog maar net voorbij, maar we hebben nu al tips voor het boeken van de volgende vakantie.

 

Voorpret

De vakantie is nog aan het naroken, maar we zijn de volgende vakantie alweer aan het plannen hoor! Dat lijkt misschien wat snel en al te enthousiast maar we zijn er nogal aan toe na deze vakantie met kids. Drukke werkweken zijn er niets bij 😉

Daarbij vinden wij de voorpret van het zoeken naar een leuke, nieuwe vakantielocatie al de helft van de totale vakantiepret. En wie er vroeg bij is, heeft het ook nog eens voor het uitkiezen. Komt ook nog bij dat wanneer je nog geen schoolgaande kinderen hebt dit hét moment is om een last minute te boeken.

 

Schade en schande

Met 10 kinderen tussen de 2 en de 13 jaar, en door schade en schande wijs geworden, hebben we wel wat eisen. Geen hele grote hoor, maar wel een paar. Die het mogelijk maken dat je als ouders ook nog een beetje vakantie hebt. Dat klinkt misschien verwend, maar als je als ouders niet ook een klein beetje kan ontspannen, kun je misschien maar beter thuisblijven. Toch?

 

Vakantiefouten

Enfin, wij leren ieder jaar weer van onze vakantiefouten. Zodoende hebben we inmiddels een lijstje samengesteld met wat wensen waarmee we tegenwoordig rekening houden bij het boeken van vakanties. En niet alleen wensen wat onszelf betreft hoor, ook voor onze kiddies. Want als zij genoeg vermaak hebben in de juiste omgeving en onder de juiste omstandigheden, dan heb je dat als ouders automatisch ook.

 

Wensenlijstje

Benieuwd naar ons wensenlijstje zodat je er zelf wellicht ook wat voordeel uit kunt halen? We delen ‘m graag met je. Waar wij altijd op letten:

Buiten de schoolvakanties om

De allerbelangrijkste: zijn je kinderen nog niet leerplichtig, probeer dan – als je werk het toelaat – buiten de schoolvakanties te gaan. Scheelt enorm in de kosten, maar ook qua drukte en je hebt keuze te over.

Beter niet naar de andere kant van de wereld

Kies liever voor niet al te extreem lange reisafstanden en verre oorden, dus graag goed aan te vliegen of aan te rijden en het liefst voor nog een fijn prijsje. Het is echt geen pretje om urenlang met hele kleine kinderen te reizen. Daarbij kan tijdsverschil nogal eens een aanslag zijn op je kindje’s slaapritme, en laat dat nou net een killer voor je ontspanning en eigen rust kunnen zijn.

Geen te lange reistijden

Mocht je met het vliegtuig gaan, dan is het ook prettig om vanaf de luchthaven niet lang meer te hoeven rijden. Voor je kinderen, maar vooral voor jullie zelf fijn om er snel te zijn.

Zwembad

Een (beveiligd) zwembad bij het appartement, hotel of huis is echt een absolute pré. Vooral als je kinderen hebt die nog een middagdutje doen. Zo kunnen jullie – of jullie oudere kinderen – lekker zwemmen als jullie daar zin in hebben of even verkoeling nodig hebben. Ook is het lekker dat jullie dan niet per se naar het strand of iets dergelijks toe moeten. Tussen de slaapjes door heb je meestal niet zoveel tijd, dus is het lekker als jullie allemaal in de ‘relax-modus’ kunnen en gewoon een dagje bij het zwembad kunnen zitten.

Strand

Naast een zwembad is een strand in de buurt natuurlijk wel héél fijn (althans voor ons). Heerlijk om af en toe naar toe te vluchten, al is het voor de afwisseling en de nieuwe omgeving die een kindje weer kan ontdekken. Kinderen vermaken zich meestal enorm goed in het zand met een schepje en een emmertje. Natuurlijk moet je als ouder altijd blijven opletten, maar een oog in je tijdschrift en een oog naar je kindje bij je voeten is al een enorme ontspanning. Ook oudere kinderen vermaken zich meestal uren op het strand: een potje beach ball, schelpen zoeken, snorkelen of voetballen valt altijd in de smaak.

Kidsclub

Een Kidsclub bij je accommodatie of een omgeving waar veel kinderen zijn zodat ze vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken is ook een feestje. Kinderen vinden het heerlijk om met andere kindjes te spelen en het maakt ze meestal niet eens uit welke taal ze spreken, ze komen er met handen en voeten wel uit. Heerlijk om met je partner een wijntje te kunnen drinken, terwijl kindlief met een vriendje of vriendinnetje een meter verderop speelt.

Kindvriendelijk eten

Ergens waar ze ook kindvriendelijk eten op de kaart hebben voor een schappelijke prijs en het liefst iets creatiever dan alleen kipnuggets met frietjes of spaghetti bolognese.

 

Eliza was Here

Persoonlijk zijn wij zijn fan van Eliza Was Here. Wij vinden het ideaal om je eigen wensen in te kunnen vullen en zo op de perfecte vakantiebestemming te komen, samen met Eliza Was Here. We verheugen ons nu al op onze cocktailtje tijdens het zandkastelen bouwen volgend jaar! Jij ook?

 

Top 5 Kindvriendelijke Vakantie Resorts

Wij wachten nog even!

Reageer op artikel:
De vakantie is nèt voorbij, maar we hebben nu al tips voor de volgende vakantie
Sluiten