‘Uw kind heeft kanker’

‘Uw kind heeft kanker’

 

We waren met de kinderen warme chocomelk aan het drinken en ik werd gebeld door de huisarts dat ze met spoed naar het ziekenhuis moesten.

Vera voelde zich al meer dan een week niet lekker. Ze had een beetje koorts en wat gekke vlekken op haar huis. Mijn moedergevoel zei me hier mee naar de dokter te gaan. De dokter gaf ons een bloedformulier mee, al dacht hij dat er niks aan de hand was. We zijn direct bloed gaan prikken en zouden de uitslag wel horen. Mijn telefoon ging nog diezelfde dag, de huisarts. Er is een vermoeden van acute leukemie. ACUTE LEUKEMIE????? Mijn dochter??? Doe normaal. Tegelijkertijd wist ik dat het menens was en dat we geen tijd konden verspillen. We moesten meteen naar de poli van het ziekenhuis waar opnieuw allemaal onderzoeken werden gedaan. Daar kregen we te horen dat Vera inderdaad leukemie heeft.

Het is bizar dat je leven een paar dagen ervoor nog zo normaal was en dat je nu ineens chemokuren aan het inplannen bent. Voor je het weet zit het in je systeem en voelt het alsof je een carpool schema maakt voor hockey in plaats van een een schema inplannen van de chemokuur van je kind.

“Wat als hij dood gaat?”

Vera is super stoer, al zijn sommige dingen wel erg pijnlijk. Sondes verwisselen of een port-a-cath aanprikken is echt niet fijn. Ze is nog zo jong en houdt zich sterk, maar soms vraagt ze ook weleens waarom dit haar moet overkomen. Wij proberen vrolijk te blijven bij Vera in de buurt. Steeds weer spelletjes verzinnen, voorlezen en ze krijgt veel post van familie en vrienden.

We weten nog helemaal niet waar we staan, hoe lang het gaat duren en of Vera beter wordt. Al gaan we van het beste uit. Soms is het heel pittig voor de andere kinderen. Alle aandacht gaat nu naar Vera, dat begrijpen ze wel, maar leuk is het niet.

We zijn nu bezig om een plan te maken zodat Vera wel af en toe naar school kan. Haar weerstand is heel slecht en ze mag geen koorts krijgen, dus voorlopig zit het er nog niet in.

We bidden en hopen dat we dit ooit achter ons kunnen laten en Vera weer helemaal de oude is.

Brokkenpiloten: kind aan huis in het ziekenhuis

 

Reageer op artikel:
‘Uw kind heeft kanker’
Sluiten