Tropenjaren

Hoe komt het toch dat ik al 5 jaar verkouden ben?

Ik wil niet klagen hoor, maar het is om gek van te worden. Is het misschien omdat ik al 5 jaar niet goed slaap of is het omdat ik al 5 jaar snotterende kinderen om me heen en zelfs in mijn bed heb? Toch zijn mijn kinderen bijna nooit ziek. Kan het komen doordat die ene keer dat ik een goede nacht heb mijn man de hele nacht ligt te snurken? Of komt het doordat ik het eerste uur niet meer inslaap als ik een van mijn kinderen terug naar zijn bed heb gebracht? Ligt het misschien aan het feit dat als mijn man na een avond in de kroeg op zijn ‘aller-stilst’ met zijn schoenen aan de trap op stampt, de deur dichtsmijt, per ongeluk het licht aandoet in bed kruipt en me een knietje geeft en als het even meezit zich in de deken rolt (waarbij ik half zonder deken achterblijf) en binnen een seconde pruttelend en snurkend in slaap valt? Begrijp me niet verkeerd, I love him.

Wanneer gaat die chronische verkoudheid over? Wat kan ik er tegen doen? Ik eet gezond, ga regelmatig om 21h naar bed, sport 4x per week, neem extra vitamines en ja, ik drink ook de nodige wijntjes met vriendinnen en ja, dat wordt ook wel eens te laat. Maar daar krijg je toch ook energie van?

Ik vroeg laatst aan mijn vriendinnen: hoe doen jullie dat? Zijn jullie nooit verkouden of ziek? ‘Praat me er niet van zei de een, om gek van te worden’, zei de ander…Ik ben gelukkig niet de enige en misschien klinkt het gek, maar het idee dat we allemaal een beetje in het zelfde schuitje zitten verlicht de misère toch een klein beetje wat mij betreft. Er zijn mensen die het de tropenjaren noemen…ik droom van de tropen…al jaren…

 

Reageer op artikel:
Tropenjaren
Sluiten