Een Top 5 van het leukste en beste kinderspeelgoed

Ligt het aan ons of moeten jullie bij verjaardagen en partijtjes van kinderen ook altijd zo intens nadenken over het juiste cadeau?

Is dit spel wel geschikt voor een 2-jarige? Is Jeroentje niet te oud voor Duplo? Heeft Marietje nog interesse in een plaspop, of is juist de opmaakpop de bom? Allemaal dingen om je hoofd over te breken.

Daarom een Top 5 van geslachtsloos speelgoed. Hopelijk bespaart het jullie wat hoofdbrekens!

De stapeltoren

Op het eerste gezicht zouden we hem zelf niet als eerste uit een winkelschap trekken. Maar nu we met eigen ogen gezien hebben hoeveel speeluren onze kleintjes in zo’n toren hebben gestopt, mag hij wat ons betreft op nr. 1: de stapeltoren.

Opbouwen (althans, een poging tot), omgooien (het allerleukste onderdeel), weer opnieuw opbouwen, van groot naar klein, doe lekker gek en stapel van klein naar groot… Echt, een hit onder de allerkleinste kindjes. Maar ook voor de wat oudere kinderen. En leerzaam bovendien… goed voor de motoriek, het ruimtelijk inzicht, door de afbeeldingen van cijfers, letters, kleuren en beesten pikken ze ook nog een graantje mee op didactisch gebied.

Ben je om? Ga dan snel naar www.psikhouvanjou.nl. Daar hebben ze zelfs keuze uit meerdere stapeltorens, en ook nog eens voor een heel schappelijk prijsje.

 

Het keukentje

Jong geleerd is oud gedaan. Het spreekwoord bestaat niet voor niets. Dus laat ze maar alvast kennis maken met hun keukenskills in een eigen mini-keuken. Leuk dat ze het vinden! Gerechtjes maken op hun eigen fornuisje, een oventje, potten, pannen….

Zie jij wel een toekomst als keukenprins(es) weggelegd voor jouw kleintje, kijk dan hier.

 

De puzzel

Okay, we gaan iets bekennen… Niet alleen leuk voor de kleintjes maar ook minstens zo leuk voor volwassenen: een puzzel. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van hout, van karton, foampuzzels, blokpuzzels, legpuzzels, voelpuzzels, met geluid, met lichtjes, 3D. Te veel om op te noemen. Je kunt met weinig en grote puzzelstukken beginnen. Naarmate ze ouder worden kun je naar telkens kleinere en meer stukjes toewerken. Want puzzelen is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling van een kind.

Eén kanttekening voor de volwassenen onder ons: eenmaal begonnen aan een puzzel loop je het risico dat je er niet meer mee kunt stoppen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben 😉

Op PSIKHOUVANJOU en www.bol.com kun je je lol op qua puzzelmogelijkheden. Veel plezier alvast! En je weet het hè? Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

De verhuisdoos

Ja, je leest het goed. Een rechttoe-rechtaan verhuisdoos. De fantasie van een kind kan er van alles mee. De verhuisdoos als hun eigen huis, schatkist, auto, verstopplek. Uren lang speelplezier voor een prikkie. Én ze kunnen er eenmaal wat ouder ook mooi hun creativiteit op botvieren. Dat kunnen ze met een beetje knip, vouw en plakwerk, en een beetje hulp van Google er echt de mooiste creaties van maken.

Kijk hier voor verhuisdozen.

 

De trampoline

Niet geheel zonder gevaar, dat moeten we er eerlijk bij zeggen, maar leuk dat hij is: de trampoline! Kleintjes voor binnen, de wat grotere maten leuk voor buiten. Verstand op nul en springen maar. Zijn ze ook nog eens lekker in beweging, die kleine monsters. Een leuke compensatie voor het binnen voor de buis of achter de iPad hangen.

En om het gevaar te reduceren, kun je er een stootrand en vangnet bij kopen natuurlijk. Sterker nog, dat is wel echt aan te raden.

Trampoline te koop via Bol.com

 

Interesse in meer kinderentertainment? Dan zijn de volgende artikelen wat voor jou…

50 x gratis entertainment en activiteiten voor peuters

Het leukste én super leerzame speelgoed voor 1 tot 4-jarigen!

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Een Top 5 van het leukste en beste kinderspeelgoed
Sluiten