Top 10 jongens- en meisjesnamen voor 2020

De populairste jongens- en meisjesnamen voor 2020

Welke naam kies je voor je kindje? Altijd lastig om de allerleukste, -stoerste, -liefste, schattigste, origineelste of juist weer een traditionele naam uit te zoeken voor je kindje. Wat je mooi vindt is en blijft natuurlijk persoonlijk, maar we zien wel altijd bepaalde trends. Zo is er een tijd geweest dat de halve klas gevuld was met kinderen met namen zoals Olivier, Willemijn, Marjolijn, Reinout of Suzanne. Een andere tijd waren namen als Sem, Storm, Sep, Mila of Sam. Ook was er een periode dat er veel baby’s werden geboren met de naam Julius, Julia, Sophia, Sarah, Fleur en Lotte.

Kijk hier voor de leukste namen

Er zijn natuurlijk altijd trends wat jongens- en meisjesnamen betreft. Voor afgelopen jaar – 2019 – was de voorspelling dat Sophie, Julia, Mila, Emma, Tess, Zoë, Philou, Yara, Sara, Feline, Loïs of Noor veel langs zouden komen op de geboortekaartjes. Dat is ook gebleken.

Jongensnamen 2020

De populaire jongensnamen van 2019 waren Finn, Noah, Levi Lucas, Sem, Mees, Jesse, Otis, Mats, Dex en Noud.

De voorspelling voor 2020 luidt wat betreft jongensnamen:

Daan, Sem, Noah, Luuk, Finn, James, Liam, Mees, Noud, en Levi. Nog wel een paar overeenkomsten, maar ook een paar nieuwe namen in het lijstje.

Meisjesnamen 2020

De populairste meisjesnamen van 2019 waren Sophie, Julia, Mila, Emma, Tess, Zoë, Philou, Yara, Sara, Feline, Loïs en Noor. 

De voorspelling voor 2020 is dat Nora, Saar, Mila, Evi, Lauren, Olivia, Milou, Zoë en Sophie.Wat bijzonder is, is dat de namen Emma en Julia er niet meer tussen zitten. Dat zijn al jaren de populairste meisjesnamen. Bij de jongens is dat Daan. Die staat ook voor 2020 op de lijst.

Nederlandse namen populair

Wat opvalt is dat de afgelopen jaren de echte Nederlandse namen weer terugkeren. Vooral in het noorden van het land zien we de naam Jan of Kees weer veel terug komen. Opvallend is dat de enorme populaire naam Mohammed is verslagen door de Nederlandse naam Lucas. Waar dit precies aan ligt blijft gissen en misschien is het volgend jaar weer andersom.

 

Lees ook:

Als je naam eindigt op een A

Hadden ze maar iets beter nagedacht over de naam

 

Reageer op artikel:
Top 10 jongens- en meisjesnamen voor 2020
Sluiten