Redactie
Redactie Gastblogger 10 apr 2019

Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling?

Marion is 28 weken zwanger en worstelt met de vraag of ze moet gaan voor een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. Zij stuurde ons het volgende bericht.

 

In dubio

Hi Buskruit met Muisjes,

Ik ben 28 weken en 3 dagen zwanger en worstel al net zo lang met de vraag of het nou fijner is om thuis te bevallen of in het ziekenhuis. Ik zie voor beide mogelijkheden voordelen en ook nadelen. Maar op een of andere manier kom ik er maar niet uit. Ik krijg gewoon maar geen voorkeur. Mijn vriend vindt alles best. Hij heeft er geen mening over en vindt dat het mijn lichaam is, dus ik mag beslissen. Als ik dan zeg dat het ook zijn kind is, dan zegt hij dat hij natuurlijk het beste wil voor het kind, maar ook gewoon niet weet wat dat dan is. Wat het eigenlijk alleen maar lastiger voor mij maakt, want de keuze ligt dus bij mij. En ik kom er gewoon écht niet uit. In het begin dacht ik nog dat ik met de tijd wel een voorkeur zou ontwikkelen, maar dat gebeurt niet en nu krijg ik er inmiddels zelf stress van omdat de tijd begint de dringen.

 

Hulp gevraagd

Dus zou ik willen vragen of jullie het misschien eens op Facebook zouden kunnen zetten (ik zie dat jullie dat vaker doen). Ik zou heel graag van andere moeders (en vaders natuurlijk ook) willen weten waarom zij voor een thuisbevalling dan wel een ziekenhuisbevalling hebben gekozen. En waarom dat wel of niet goed is bevallen. Ik hoop echt dat ik op die manier een gevoel ga krijgen bij het een dan wel het ander.

Alvast veel dank voor jullie hulp.

Groetjes, Marion

 

Een adoptiekind, ga ik daar evenveel van houden?

 

Reageer op artikel:
Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling?
Sluiten