Thuis een eigen echo maken? Het kan nu!

Het kan vanaf nu: zelf een echo maken

Hoe vaak ik niet tijdens een zwangerschap onzeker ben geweest of mijn kleintje nog wel oké was, zeker als ik hem of haar al eventjes niet gevoeld had. Mijn verloskundige moet af en toe gek van me zijn geworden als ik weer belde voor een extra check . Tja, zodra je even twijfelt als (aanstaande) moeder kun je het niet meer naast je neer leggen. Regelmatig ben ik voor een extra (betaalde) echo naar een echocentrum gegaan om vervolgens weer gerustgesteld naar huis te gaan.

Om de haverklap een belletje naar de verloskundige

Ik ben niet meer zwanger en denk ook niet dat ik dat nog een keer ga zijn, maar dit product kwam langs en ik was meteen geboeid. Je kunt nu zelf vanuit huis een echo maken en dit filmpje kun je ook nog opslaan. Ik ben helemaal niet van het ‘thuisdoktoren’, maar het zal veel mensen een doktersbelletje of bezoekje schelen. Net zoals een gynaecoloog op hun site zegt: ‘in plaats van naar het ziekenhuis te gaan, kunnen vrouwen nu zelf hun bezorgdheid wegnemen’. Maar het kan natuurlijk ook gewoon leuk zijn om je baby’tje wat vaker te zien. De  is namelijk heel makkelijk te gebruiken. Je kunt hem een paar dagen, maar ook een paar weken huren en is te gebruiken tussen de 14 en 34 weken zwangerschap en er zit zelfs uitleg bij wat je precies ziet (ik zag namelijk nooit het verschil tussen een arm of een navelstreng, dus dat is dan wel handig).

Kennen of hebben jullie dit product al? We zijn heel erg benieuwd naar jullie ervaringen en reacties! Natuurlijk is het geen vervanging van de officiële echo’s die je bij de verloskundige of gynaecoloog doet, het is puur voor jezelf om jezelf gerust te stellen of omdat je het gezellig vindt je kleintje weer even te zien. Twijfel je, neem dan direct contact op met je verloskundige of gynaecoloog.

Het geslacht werd verraden door de echoscopiste

Over de echoscopie…

Reageer op artikel:
Thuis een eigen echo maken? Het kan nu!
Sluiten