This is a ‘non-crying or screaming flight’

This is a ‘non-crying or screaming flight’

Reizen met kleine kinderen is voor veel ouders een stressvol dingetje. Maar niet alleen de ouders van de (kleine) kinderen hebben last er last van, de medepassagiers des te meer. Ik denk dat iedereen het gevoel wel kent wanneer je gaat vliegen en je dat gezin met vier kinderen naast, voor of achter je ziet gaan zitten. Daar gaat je rust tijdens de vlucht!

Vandaag in het nieuws op www.telegraaf.nl staat dat er er steeds meer behoefte is aan kinderlozen vluchten of in ieder geval kinderloze zones. De passagiers willen liever iets meer betalen voor hun ticket, zodat ze zeker weten dat ze tijdens hun vlucht geen gehuil, geschreeuw, geschopt tegen je rug of het geluid van een kinderfilmpje op de iPad.

En dan hebben ze het nog niet eens over de ouders van deze kinderen. De ouders die zenuwachtig en gestresst rondlopen, boos worden, keihard ssssssssssssst zeggen, maar vervolgens niks veranderen aan de situatie en ga zo maar door.

Eigenlijk zou het zo gek niet zijn als er vluchten zouden komen die helemaal op kinderen gericht zijn en vluchten waar kinderen onder de 12 niet worden toegelaten. In Azië wordt er al geëxperimenteerd met kinderrijke zones die een paar tientjes duurder zijn. In Nederland is het nog niet mogelijk, maar wie weet over een tijdje wel!

LEES OOK:

Vliegen

Reageer op artikel:
This is a ‘non-crying or screaming flight’
Sluiten