Nina
Nina Fab Mama 3 mrt 2017

Van Superman tot Elsa

Jaren geleden in Euro Disney zag ik een gezin met een zoon in een Superman outfit en een dochter ernaast in een volledige prinsessenjurk inclusief kroon. Ik beloofde mezelf mijn kinderen er nooit, maar dan ook nooit zo te kleden (of beter gezegd, zichzelf zo te laten kleden). Ik besloot het ook niet in huis te halen. Helaas is dat verre van gelukt, alleen al omdat ik de dochter van mijn vriendin –voor de grap- wandelende takken had gegeven, kreeg mijn zoon een ontzettend lelijke Cars-trui daarvoor in de plaats. Je begrijpt dat ik die trui steeds moest verstoppen, of verzon dat het nèt in de was zat. Inmiddels bij kind 3 heb ik het een beetje laten gaan, ook omdat ik gelukkig weet dat deze fase weer voorbij gaat.

Maar toch, hieronder de kleding issues waar ik me eerst niet over heen kon zetten, maar nu geen puf meer voor heb om tegenin te gaan. Als ik mijn dochter haar gang zou laten gaan zou ze er zo uit zien:

  • in die eeuwige Elsa-jurk. Plastic, te lang en echt ieder kledingstuk in haar kast staat haar beter.

  • altijd de haren los en het liefst alleen aan de voorkant gekamd, want de achterkant ziet ze niet. Als ik in de buurt kom met een borstel of elastiekje zijn de rapen gaar. Als ik een beetje mazzel heb dan doet ze nog een kroontje in als haarband.

  • slippers… Mijn fout, ik had ze niet moeten kopen, maar ze leken me handig voor op het strand, niet wetende dat ze nooit meer uit mochten.

  • als ze geen slippers aan heeft (lees: aan mag) dan die gruwelijke roze sokken tot bijna aan haar knieën.

  • clipoorbellen, gekregen van haar lieve oma, omdat ze graag gaatjes wilde en dat van mij niet mocht. Nu draagt ze het liefst elke dag toch oorbellen –veel te groot en lelijk- naar school…

  • make up. Mijn zwager gaat het nog terug krijgen: een make up doos geven aan een meisje van net 5. Zij als een kind zo blij, wij wat minder. Ze moet nog even bij Leco op cursus, want als ze zelf haar gang gaat lijkt het of ze bont en bauw is geslagen.

  • naast de make up, met nagellak op haar teentjes en vingertjes en dan iedere nagel een ander kleurtje.

  • het voor-haar-verjaardag-gekregen prinsessentasje die ze schuin over haar schouder draagt met niks er in.

Met pijn in mijn buik haal ik de mooie kleertjes die niet meer passen uit de kast en nauwelijks gedragen zijn. Ik had beter moeten weten toen ik broeken kocht met donkerblauwe blousjes…dat gaat er bij een vijfjarige meid niet in!

 

Reageer op artikel:
Van Superman tot Elsa
Sluiten