Redactie
Redactie Gastblogger 28 nov 2019

De welbekende mom-struggles

Een paar weken geleden heb ik een workshop gegeven aan een hele leuke groep moeders en daar zag ik bij heel veel moeders vrijwel dezelfde struggles.

 

Struggles

Een veelgehoorde worsteling/struggle die ik hoorde is dat moeders het vaak lastig vinden om zich te focussen op 1 ding. In ons hoofd zijn we vaak met 100.000 dingen tegelijk bezig. Terwijl je met je kind aan het spelen bent, ben je een boodschappenlijstje aan het maken in je hoofd of zit je te denken aan wat je allemaal nog moet doen. Doordat je zo in gedachten bent, mis je eigenlijk een groot deel van wat er zich op dit moment afspeelt. Het zou toch jammer zijn als je over een jaar foto’s van nu terug kijkt en denkt: shit, had ik maar bewuster genoten van toen mijn kinderen zo klein waren. Het is goed om daar bij stil te staan, zodat je deze gedachte over een jaar kunt voorkomen.

 

Balans

Een andere worsteling die veel moeders ervaren is moeite hebben om de balans te vinden tussen je werk, je gezin en jezelf. Want hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe kun je ervoor zorgen dat je en een leuke moeder kunt zijn en die goede werknemer en ook nog voldoende tijd voor jezelf inbouwt? En dan hebben we het nog niet eens gehad over aandacht besteden aan je partner, je vrienden of het huishouden. Als moeder hoef je je nooit te vervelen. Er is genoeg te doen. Wel is het belangrijk dat je goed op jezelf let en op tijd de signalen leert herkennen die je laten weten dat je uitgeblust raakt. Zodra je hier tijdig op kan ingrijpen en iets rustiger aan doet, zal je merken dat je je al veel beter gaat voelen. Er is niks mis met een dag alleen maar dingen doen die jij leuk vindt en niet omdat je kind het leuk vindt. Jij mag er ook nog steeds zijn nu je moeder bent!

 

Ik ben Meike Hendriks, mama van Evi, psycholoog en coach. Bij ‘Mpower moms’ coach ik (kersverse) moeders bij wie het moederschap niet verloopt zoals ze hadden verwacht. Ze voelen zich vaak onzeker en twijfelen aan hun eigen kunnen. De balans is ver te zoeken. Door middel van coaching ontdekken zij hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen, twijfels en schuldgevoelens kunnen loslaten en hoe ze de band met hun kind kunnen versterken. Zodat ze de moeder kunnen zijn die ze willen zijn!

www.mpowermoms.nl

Fotocredits: ShareOn

 

Meer artikelen van Meike:

Moeder worden: verwachtingen versus de werkelijkheid (door Meike Hendriks)

Oordelen, meningen, kritiek; wanneer doe je het goed??? (door Meike Hendriks)

Tips voor het verwerken van een miskraam (door psychologe Meike Hendriks)

En toen was ik zelf zwanger (door Meike Hendriks)

Wanneer die roze wolk niet zo roze is (door Meike Hendriks)

Jouw lichaam, dus jij beslist (door Meike Hendriks)

 

Reageer op artikel:
De welbekende mom-struggles
Sluiten