Spik en Spen

Je huis ooit nog spik en spen als je kinderen hebt? Vroeger geloofde ik de reclames van wasmiddelen op televisie niet. Ik vond het zo overdreven zo’n kind met kleren helemaal onder de modder en na een wasje met dit of dat wasmiddel was het shirt weer he-le-maal schoon. 

Bedacht door moeders

Nu ik zelf kinderen heb ben ik dol op wasjes draaien. De allergoorste vlekken die je je niet kan bedenken worden (meestal) weer helemaal schoon en de trui die eerst nog onder de pindakaas, tandpasta, zelf gemaakt slijm, snottebellen, hondenpoep of wat dan ook zat kan zo de kast weer in.

Neefjes op bezoek

Als moeder van drie dochters weet ik heus wel dat meiden (meestal) wat rustiger zijn, dat jongens veel meer stoeien en graag op avontuur gaan. Zo kreeg ik vier dagen mijn neefjes te logeren, omdat mijn zus omhoog zat in de vakantie. Super leuk – dacht ik -: één grote gezelligheid en zo leer ik ze ook wat beter kennen. Nou, dát is gelukt. Zo wilden de boys naar het bos waar wij heel dichtbij wonen. Ik vond het goed, ze zijn oud genoeg om daar zelf heen te kunnen gaan, dus ik besloot een boodschapje te doen.  We hebben onze badkamer net opgeknapt en wilde wat spullen kopen voor in ons nieuwe Keuco badkamerkast. Ik denk dat ik maximaal anderhalf uur de deur uit ben geweest en dat heb ik geweten ook: de jongens wonen in een stad en waren blijkbaar nogal onder de indruk van het bos en de sloot in dat bos. Ze hadden bedacht kikkers te gaan vangen en – nog erger – die mee te nemen naar huis.

Een spoor van modder

Toen ik thuis kwam zag ik het direct: een spoor van modder vanaf de voordeur tot aan de badkamer. Een stank kwam er af dat is niet te geloven. Zelf vonden ze hun schoenen ook wel een beetje vies, dus ze hadden bedacht om ze schoon te spoelen op onze gloednieuwe Duravit Wastafel . Maar niet alleen de wastafel, zelfs de hele Vierkante WC bril zat onder de modder. Ik kon wel huilen. Ik heb ze alledrie in bad gezet en daar heb ik pas de kleren uit gedaan en in een grote vuilniszak gestopt. De boys heb ik nog net niet in het chloor gezet, maar heb ze wel met moeite schoon gekregen onder de thermostaatkraan en daarna nog voor de zekerheid onder de douche afgespoeld. De kleren in het langste wasprogramma gedaan en ik moest meteen weer denken aan die reclames die vormer zo overdreven vond 😉

Enkele reis

Op dat moment wilde ik ze eigenlijk op een enkele reis terug naar mijn zus sturen en dankte ik god op mijn blote knieën voor mijn brave koekjesbakkende meisjes. Maar toen kwamen ze weer netjes aangekleed en hun haar in de scheiding de kikkers aan mij laten zien en toen was ik alles weer vergeten. De doerakjes zijn altijd welkom!

Lees ook:

Vies, viezer, viest

 

Reageer op artikel:
Spik en Spen
Sluiten