Redactie
Redactie Zwanger 25 jul 2019

De invloed van een hittegolf op de kwaliteit van sperma

Had je waarschijnlijk nog niet over nagedacht, maar wist je dat deze hittegolf de kwaliteit van sperma beïnvloedt? Verwacht geen babyboom over een week of 40! 

 

Feestjes en gezelligheid

Uit verschillende onderzoeken* blijkt dat er in de winter meer kinderen verwekt worden. Eerder hebben we al eens geschreven over het gegeven dat de meeste kinderen in september geboren worden (zie het artikel “leuke geboorteweetjes”). In veel gevallen is dat te danken aan de gezellige decembermaand. Veel mensen bevinden zich dan in ‘hogere sferen’ (vanwege Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw: iedereen blij en liefdevol, er worden wellicht net wat meer drankjes gedronken dan normaal, mensen zijn meer ontspannen… et voilà). Maar de decembermaand is natuurlijk maar een fractie van de koude wintermaanden. Daarbij komt dat niet alleen sfeer bepalend is voor de toename in het verwekken van meer baby’s. Ook niet het feit dat stellen in de winter vaker geneigd zijn lekker thuis te blijven en het thuis gezellig maken, met alle ‘gevolgen’ van dien.

 

Het weer en de kwaliteit van die kleine zwemmers

Nee… wat blijkt: de kwaliteit van sperma is in de wintermaanden optimaal! En juist dát is van invloed op de komst van meer baby’s.
Waarom is sperma in de wintermaanden optimaal? Dat komt omdat koude temperaturen een gunstige invloed hebben op de fysieke structuur van sperma. Kou maakt de structuur op z’n best. En – minstens zo belangrijk – de concentratie van het sperma alsmede het percentage optimale, snelle zwemmers is in de winter van tóp-kwaliteit.

 

D’r op of d’r onder

Mochten jullie voor (nog) een kindje willen gaan, laat je dan niet weerhouden door dit bericht hoor! Niet geschoten is altijd mis.

En natuurlijk is daar altijd nog ons boek D’R OP OF D’R ONDER, alles wat je wel/niet wilt weten over het maken van een baby. Gecontroleerd en goed bevonden door medisch specialisten. In dit boek lees je echt álles wat er te weten valt over zwanger worden.

 

*National Geograpic

*Mother and Baby

Reageer op artikel:
De invloed van een hittegolf op de kwaliteit van sperma
Sluiten