“FIJN” (zeggen we lichtelijk sarcastisch), Sinterklaas komt weer

Kijken jullie ook zo uit naar de komst van Sinterklaas? Als ik heel eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik me er persoonlijk nog niet zo op verheug.

 

De voordelen

Jazeker, die super-blije gezichtjes als ze hun schoen mogen zetten. Het samen knutselen aan de verlanglijstjes. Samen Sinterklaasliedjes zingen. Hoe gelukkig ze zijn als ze een cadeautje krijgen waar ze helemaal blij mee zijn… dat maakt echt een hoop goed. Maar niet alles helaas. Zo zijn er namelijk wat dingen waar ik best een beetje tegenop zie.

 

Tegenover de nadelen

Noem me een zeikerd, maar er zijn ook echt wel wat dingen waar ik ieder jaar toch weer tegenaan hik. Zoals:

Spanning

De spanning, die mijn kinderen nu al slapeloze nachten bezorgt.

Oh oh…

Het niet-zo-blije smoeltje als een cadeautje tegenvalt.

Daar gaan mijn ochtenden

Het veel te vroeg wakker worden als ze hun schoen hebben mogen zetten.

Zenuwen op scherp

Het gegeven dat mijn kinderen in deze periode niet te genieten zijn en bol staan van de zenuwen, met dank aan de goede Sint en zijn Pieten.

Hoe vaak zet je die schoen?

Het feit dat er ouders zijn die baas boven baas willen zijn en hun kinderen iedere dag of om de dag hun schoen laten zetten, terwijl wij 1 of 2 keer per week genoeg vinden. Of nog erger, ouders die in die frequentie ook nog eens de mooiste of duurste cadeaus in die schoentjes stoppen… Hoe verklaar ik dat aan mijn kinderen? Hoe leg ik uit dat Sinterklaas mijn schatjes echt heel lief vindt, en heus niet die andere kinderen liever vindt en dat ze daarom meer, grotere of duurdere cadeaus krijgen?

Het baarden-probleem

Dat ik weer moet gaan verklaren waarom Sinterklaas op school een hele andere baard had dan Sinterklaas toen hij bij papa’s werk kwam.

Die magische leeftijd

Dat ik nog steeds geen sluitend verhaal of goede reden heb bedacht waarom Sinterklaas honderden jaren oud is en toch nog steeds leeft.

Kapitaal

Dat al die cadeautjes bij elkaar me weer een kapitaal gaan kosten.

Stress

Dat ik ieder jaar weer cadeaustress heb – die ik overigens zelf creëer – omdat ik altijd te laat begin met inkopen en alle ‘hits’ en ‘must haves’ die de kinderen móeten hebben zo bijna of nèt misloop.

Hyper

Dat mijn kinderen in deze periode weer een overdosis aan suiker naar binnen zullen werken (terwijl ze al zo hyper zijn door het hele Sinterklaas-gebeuren).

 

De uittocht

Ook al is die goede Sint met zijn makkers en stoomboot nog niet eens gearriveerd, ik kijk nu al een beetje uit naar zijn vertrek 6 december. Zodat mijn kinderen zich moe, verzadigd en blij weer kunnen transformeren naar de kinderen van voor de Sinterklaas-periode.

Maar goed… alles voor de kids… we gaan er weer een mooi feestje van maken 😉

 

Om het wat makkelijker te maken

Denk jij als ouder ‘Hé, ik herken mezelf best wel in een paar van deze punten?’. Dat hopen we dat we je kunnen helpen. We leren natuurlijk door de jaren heen van onze fouten 🙂 Zo kunnen we de cadeaustress in ieder geval al inperken. En wel met deze tips:

Onze eerste tip.

Tip nummer 2.

En tot slot: tip nummer 3.

Good luck!

Reageer op artikel:
“FIJN” (zeggen we lichtelijk sarcastisch), Sinterklaas komt weer
Sluiten