Redactie
Redactie Gastblogger 23 jul 2019

Shoppen met obstakels (door Sharon)

Het is woensdag… Jesse van tweeëneenhalf bleef een dagje thuis in plaats van naar oma te gaan. Demi van zeven maand was natuurlijk ook thuis. Er moesten boodschappen gedaan worden. Jesse moest nog even buiten uitrazen en dus gingen we wandelend naar de winkel.

Obstakel #1

Demi in de draagdoek krijgen met een hyper peutertje om mij heen was obstakel #1. Ik knoop gauw de doek om in de hoop dat alles goed zit. Jassen aan en gaan! De weg erheen hadden we overleefd.
Ik had met Jesse afgesproken dat hij in de winkel in het karretje moest… Hoe naïef, iets afspreken met een peuter. Gillen en krijsen, mensen die kijken en het zweet dat langzaam aan over mijn rug naar beneden kruipt.
 “Hop! Zitten en nou ophouden.”

Obstakel #2

Demi bekijkt alles maar rustig. We lopen de winkel in en Jesse helpt me met het aanpakken van de boodschappen nadat hij bekoeld was.

“Maat? Maat?” Hij wilde tomaatjes mee. Uhm oké, die eet je nooit? “Maat?” Goed maat, hier een snacktomaat. We vervolgen onze weg in de winkel en gelukkig komt het einde van het lijstje in zicht. Ik gooi het laatste artikel in de kar en zie dat hij de hele beker snacktomaatjes heeft verstrooid door de winkel alsof we Hans en Grietje na spelen. Fuck! Bedankt ‘met je maat’

Obstakel #3

Ik loop heel de winkel met Jesse door waar hij vervolgens alle tomaatjes weer in de beker mag gaan stoppen. Je voelt hem al… de laatste tomaat gaat in de beker en de beker… op z’n kop!
Nadat alles opgeruimd was met behulp van een winkelmedewerker naar de kassa…
Zet alles maar op de band samen met mama.”

Obstakel #4

Ik schuif mijn karretje door om alles weer aan te pakken en ik krijg een schuine blik van een klant die in de rij stond. Mij afvragend wat er was, pakte ik stug door en net op het moment dat ik wil afrekenen, zegt die beste vrouw: “Uhm mevrouw, er ligt nog een verpakking kaas onder uw zoontje die nog niet gescand is.”
SERIEUS??!!!! ARE YOU FREAKING KIDDING ME?! Ik kijk haar aan, kijk naar de kassamedewerker en zeg sorry met het schaamrood op mijn kaken. “Geeft niets, kan gebeuren.”
Ik geef die Judas in de rij nog de blik en loop weg.

Obstakel #5

Ik kijk een keer naar beneden naar hoe het met Demi gesteld is… helemaal ondergespuugd… obstakel #5! Ik probeer alles een beetje droog te deppen met de kwijlslabber die ze om had en besef dat het niet meer beter gaat worden dan dat het nu is. We lopen door. Lekker met het winkelkarretje naar huis! #loedermoeder

Obstakel #6

Ik voel dat ze niet echt meer lekker in de doek zit. Ik zie mijn spiegelbeeld in de ramen van een winkel en besef me dat ze bijna halverwege mijn knieën hangt. Aaaaaaaargh why?? Het snelle knopen was toch niet zo goed gegaan, ik was er al bang voor! Wederom probeer ik zo goed en zo kwaad als het kan die doek iets te verschuiven zodat ie wat strakker zit. Ondertussen breekt het zweet me weer uit. Jesse zeurt om een banaan die hij zit liggen. Dus ik pel gauw dat ding en druk hem een stuk in zijn handen. Demi hangt weer wat beter en we lopen door. “Op mama!” Goed zo jongen. “Manji?” Wil je ook nog een manderijn? Oké goed dan, vitamientjes mogen altijd!

We’ve made it!!!

Het winkelkarretje voor mij uit drukken met 1 pols, de manderijn pellen én tegelijk Demi ondersteunen met een onderarm, zie ik ons huis weer.. Oh gelukkig denk ik bij mezelf!
We made it!!!! KOFFIE?
Meer lezen over Sharon’s ervaringen als moeder van 2 jonge kindjes? Lees dan ook:
Het open en eerlijke verhaal over borstvoeding van Sharon
Daar is ie dan: het vervolg op het eerlijke verhaal over borstvoeden (door Sharon)
Reageer op artikel:
Shoppen met obstakels (door Sharon)
Sluiten