Redactie
Redactie Wist je dat... 31 aug 2018

September baby’s het gezondst!

Kindjes die in september geboren worden zijn het gezondst

 

Of nou ja, eigenlijk is het: kindjes die in december verwekt worden, zijn het gezondst. Maar een simpel rekensommetje laat ons dan weten dat de kindjes die in december verwekt zijn als alles goed gaat in september geboren worden. En aangezien september voor de deur staat, vonden we dit een leuk weetje om met jullie te delen.

De geboortemaand van je kindje als voorspeller van zijn/haar toekomstig beroep

Hopelijk hebben de zwangeren onder jullie het dus goed naar hun zin gehad in december! En hebben we het niet alleen over de feestdagen, maar ook tussen de lakens. Want volgens onderzoek aan de Universiteit van Indiana (2015) zou deze pret tussen de lakens (of waar jullie het dan ook gedaan hebben in december) resulteren in de gezondste baby’s.

 

In een periode van 12 jaar werden 52 miljoen zwangerschappen gevolgd. Daaruit kwam niet alleen naar voren dat in december de meeste vrouwen zwanger werden (wellicht dat die feestdagen én de gezelligheid die hiermee gepaard gaat én de drankjes én de kou die ervoor zorgt dat je lekker tegen elkaar aan wilt kruipen – met alle gevolgen van dien – daar dan toch iets mee te maken hebben), wat – logisch – resulteert in de meeste bevallingen in september, maar óók in de gezondste baby’s. Het feit dat de vrouwen die zwanger zijn geworden in december de laatste maanden van hun zwangerschap meer zon zien en daarmee vitamine D ‘tot zich krijgen’ kan reden zijn voor al die gezonde baby’s.

 

Het zal vast niet zo ontzettend nauw luisteren en op dat ene weekje aankomen, dus mocht je ergens rond deze tijd of in de maand komende bevallen, dan pleit dit onderzoek in ieder geval op een mooie, gezonde toekomst!

 

Foto credits: Heather Mount

 

Ben je geïnteresseerd in meer onderzoeken betreffende zwangerschap en baby’s? Dan hebben we er nog een paar voor je!

Enig kind zijn beïnvloedt de hersenontwikkeling

Waarom Lego en Duplo zo goed is voor kinderen

Reageer op artikel:
September baby’s het gezondst!
Sluiten