Seks als jullie heeeel graag zwanger willen worden: hoe houd je het leuk?

Seks als jullie proberen zwanger te worden is niet altijd even leuk. Zeggen we nu iets geks? Of is het een herkenbaar fenomeen?

 

Fijn versus ‘een moetje’

Mochten jullie al een tijdje proberen zwanger te worden, maar vooralsnog zonder het gewenste resultaat, dan kan het gebeuren dat de lol er een beetje af gaat. Dat seks eerder een moetje wordt dan dat het leuk is. Jij hebt waarschijnlijk voortdurend je vruchtbare dagen in je hoofd en je partner denkt alleen nog maar aan presteren. Dat komt de romantiek niet echt ten goede. Niet alleen dat, ook je gemoedstoestand kan er behoorlijk onder lijden. Een baby’tje kan zelfs een obsessie worden. En dat kan niet de bedoeling zijn. Vergeet ook je partners mentale gesteldheid niet als de prestatiedruk opgevoerd wordt. Dat kan nog wel eens heftige gevolgen hebben… denk aan zijn gereedschap dat zo te lijden heeft dat het spontaan verstek laat gaan. Dit alles moeten we koste wat het kost zien te voorkomen, nietwaar?

 

Dus… hoe houden jullie het leuk?

Nou, daar hebben we gelukkig wel wat tips voor!

Een geheimpje om bestwil

Misschien is het verstandig om je partner niet altijd deelgenoot te maken van alle details, plastische feiten en het exacte tijdstip van je eisprong. We mogen natuurlijk niet alle mannen over één kam scheren, maar er is een behoorlijk aantal dat niet echt van dit soort informatie smult. Laat staan er opgewonden van raakt.

Haastige spoed doet zelden goed

Vermijd appjes zoals ‘binnen 24 uur moeten we het doen’. Dat zijn sperma killers tot en met.

Niet alles hoeft openbaar gemaakt te worden

Vertel niet op borrels en partijen dat jullie het al maanden proberen en dat jullie vanavond weer moeten presteren.

Kledij

Tenzij jouw partner een Disney-fetisj heeft, zijn er maar weinig mannen die opgewonden raken van een Mickey Mouse-pyjama. Van thermosokken of een kruik evenmin. Naakt of een sexy setje (of een spannende catsuit), daar worden mannen in de meeste gevallen wél blij van.

Fris en fruitig

Maar wat ook kan helpen: zorg dat alles er fris en fruitig uitziet daar beneden, én ook fris ruikt. Mocht je opmerken dat je onderkant meer weg heeft van een marmot dan van een goed verzorgd tuintje, haal dan je scheermesje, heggenschaar of harkje er nog even langs. En als je toch bezig bent, vergeet je oksels en benen niet. Vrijen met een schuurpapiertje wordt meestal niet gewaardeerd. Ja, we know, soms wordt het niet eens opgemerkt, maar tegelijkertijd zal het ook geen kwaad kunnen.

Mannen, lezen jullie stiekem mee? Dit ‘coifferen’ geldt ook voor jullie!

Locatie, locatie, locatie

Hou het ook leuk in de slaapkamer. Dit zou ook kunnen betekenen dat je het eens in de woonkamer, keuken of desnoods in de buitenlucht moet doen om er een leuke, nieuwe, spannende draai aan te geven.

Spannend door vernieuwing

Zorg voor wat vernieuwing en spanning. Nog nooit samen een pornofilm gekeken of een seksspeeltje gebruikt, maar wel de behoefte gehad? Nu is het moment!

Of wie weet wil je juist de romantische kant op: badkamer vol kaarsjes, lekker geurende badolie in een warm bad. Altijd al een romantische scène uit een film willen naspelen, of samen de Kamasutra willen doen…? We zijn er vrijwel zeker van dat elk initiatief meer dan gewaardeerd zal worden.

Nota Bene: wist je dat je sneller zwanger raakt als je als vrouw ook een orgasme hebt tijdens de seks? Dat zit zo. De baarmoedermond maakt tijdens het klaarkomen een omhoogtrekkende beweging. Door deze bewuste beweging is het makkelijker voor spermazaadjes omhoog te zwemmen, recht op hun doel af: de eicel. En laat de meeste seksspeeltjes nou net gemaakt zijn om een orgasme van de vrouw te stimuleren. Een vibrator kan zomaar hét verschil maken.

Terug naar de basis

En soms, als je het moment hebt bereikt van ‘geef me je zaad en laat me verder met rust’, is het juist goed om letterlijk terug naar de basis te gaan. Daar waar het ooit is begonnen tussen jullie: de camping waar jullie elkaar hebben ontmoet, het steegje waar jullie voor het eerst hebben gezoend… Kortom, de plekken waar jullie samen hyperverliefde herinneringen hebben, zodat jullie je weer realiseren waarom jullie elkaar ook alweer zo leuk vinden.

 

Tot slot…

Om het leuk te houden, is en blijft het toch vooral belangrijk om te zorgen dat er geen mentale druk ontstaat. Niet bij jou en niet bij je partner. Hoe moeilijk ook – we weten het – probeer toch in gedachten te houden dat een kindje ook jullie gegeven is. Is het niet vroeger, dan later. En is het niet op natuurlijke wijze, dan is daar gelukkig ook nog de wonderlijke medische wereld. Hopelijk geeft die gedachte rust.

 

Good luck!

 

Nog wat interessante artikelen die kunnen helpen bij het zwanger worden:

Als zwanger worden niet zo makkelijk gaat: tips & tricks

Wat je moet weten over sperma als jullie zwanger willen worden

Niet alleen de man verantwoordelijk voor geslachtsbepaling!

Ruige seks of tedere seks: het is bepalend voor het nageslacht!

Het beste moment van de dag om zwanger te worden

Bewezen: sokken aan tijdens seks zorgt voor grotere kans op zwangerschap

Reageer op artikel:
Seks als jullie heeeel graag zwanger willen worden: hoe houd je het leuk?
Sluiten