Redactie
Redactie Baby 12 nov 2019

Het seizoen waarin een baby geboren wordt, is karakterbepalend

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het seizoen waarin je kindje geboren is bepalend kan zijn voor het karakter van een persoon. Nou hangt een karakter natuurlijk van meer zaken af dan puur en alleen het geboorteseizoen. Denk aan erfelijkheid, ontwikkelings- en omgevingsfactoren, etc… Maar toch is het leuk om te kijken of jouw kindje een beetje binnen de onderzoeksresultaten valt van onderstaande wetenschappelijke bevindingen.

Daar gaan we…

 

Lente

Kinderen die in maart, april en mei zijn geboren, scoren vooral goed op het hebben van een positief karakter (ook wel  hyperthymia genaamd). Bij hun is het glas altijd half vol en het zijn rasoptimisten.

Maar het tegenovergestelde kan ook juist het geval zijn. Zijn ze niet die rasoptimisten, dan kunnen ze juist aanleg hebben voor klinische depressiviteit (met name de mei-baby’s).

Het kan vriezen of dooien dus…

Zomer

Baby’s die in juni, juli en augustus geboren worden zijn over het algemeen ook super positief en optimistisch gemutst. Maaarrr, kennen daarnaast absoluut wisselvallige buien. Enorme pieken maar ook diepe dalen zijn zomer-baby’s niet vreemd. Gelukkig is de basis wel positief…

Herfst

Herfst-baby’s (geboren dus in de maanden september, oktober en november) zijn veruit de meest stabiele onder de mensen. Ze kunnen wel een kort-lontje en lange tenen hebben. Maar een geestesziekte zoals bijvoorbeeld een bipolair-stoornis blijft ze gelukkig veelal bespaard.

Lees hier waarom herfstkinderen super kinderen zijn!

Winter

Winter-baby’s komen er het slechtst van af. Kinderen die geboren worden in de maanden december, januari en februari hebben de meeste kans op kans hebben op:

  • seizoensgebonden depressies
  • bipolaire stoornis
  • klinische depressie
  • of schizofrenie.

Daar tegenover staat dat ze een hoge irritatiegrens hebben en creatiever zijn dan kinderen geboren uit een ander geboorteseizoen.

(Trouwens: kinderen die in december verwekt worden zijn wel het gezondst…).

 

 

Reageer op artikel:
Het seizoen waarin een baby geboren wordt, is karakterbepalend
Sluiten