Nina
Nina Gastblogger 22 mrt 2018

Schoonmoeder wel of niet bij de bevalling?

Schoonmoeder wel of niet bij de bevalling?

Toen we vertelden dat we in verwachting waren, was mijn schoonmoeder al direct niet te houden. Het zal haar eerste kleinkind worden, dus het is allemaal extra spannend.
Bij ieder verloskundige of echo bezoekje belde ze, van tevoren én achteraf. Gewoon omdat ze het allemaal zo leuk vindt.
Nu ben ik over 3 weken uitgerekend en vroeg ze me vorige week of ze aaaaaaaallllsssjjjeeeblieeeeeeeft bij de bevalling mag zijn. Tja, een vraag waar je als schoondochter niet zo 1 2 3 een antwoord op hebt. Je wil haar natuurlijk niet kwetsen door nee te zeggen – het is ook haar kleinkind. Maar ook wil ik dit met mijn man overleggen, heeft híj hier wel behoefte aan en of zit hij er juist niet op te wachten.
Als ik mijn hart volg, lijkt het me niks. Is het misschien gewoon een ding tussen mij en mijn man en hoef ik daar de mening of de goedbedoelde adviezen van mijn schoonmoeder er niet bij.

En dan heb ik het nog niet over schaamte. Ben nog nooit bevallen, maar heb wel een soort idee van hoe ik er dan bij lig en weet niet of mijn schoonmoeder getuige moet zijn van gegil, geschreeuw en met haar snoet tussen mijn benen staat en ziet er dat naast haar kleinzoon bloed, poep en een nageboorte uitkomt. Misschien leuker als ze een aangekleed, schoongemaakt poppetje in haar armen leuker vindt.

Ik heb al voorzichtig aangegeven dat ze op de gang mag wachten en zodra ons baby’tje er is dat ze samen met mijn ouders direct de kamer in mag komen. Aan haar gezicht was af te lezen dat ze het er niet mee eens was en het laatste woord er nog niet over was gezegd. En haar kennende… stapt ze hoogstwaarschijnlijk toch de kamer binnen terwijl ik mijn kind eruit aan het persen ben…

Wat is jullie advies?

Tessa

 

Poepen tijdens de bevalling

Reageer op artikel:
Schoonmoeder wel of niet bij de bevalling?
Sluiten