Mijn schoonmoeder trekt mijn neefjes voor

Mijn schoonmoeder trekt mijn neefjes voor

Mijn man en ik hebben drie kinderen, al zeg ik het zelf: twee schattige meiden en een leuk ventje. Mijn schoonzus heeft drie zoontjes en als ik eerlijk ben vind ik dat drie onopgevoede, vrij irritante mannetjes. Ik moet om ze lachen hoor, het zijn onze neefjes, maar om nou te zeggen: die heb je er eventjes bij: NEE.

Wij wonen in de Randstad en mijn schoonouders ook. Mijn ouders wonen ver weg en zijn ook een stuk ouder, dus oppassen op onze kinderen zit er niet echt in. Als we daar zijn doen mijn ouders wel heel erg hun best om het ons en de kinderen enorm naar de zin te maken, maar echt samen op onze drie kinderen passen, dat kunnen ze niet meer aan.

Mijn schoonouders zijn een stuk jonger en zijn nog hartstikke fit. Ze komen heus wel langs en ze vinden onze kinderen vast wel leuk, maar ik merk en voel aan alles dat ze de kinderen van Diane (mijn schoonzusje, haar dochter) gewoon leuker vindt. Het is de jongens van Diane voor en de jongens van Diane na. Vertel ik dat mijn dochter haar zwemdiploma mag gaan halen, dan begint ze over het zwemdiploma van de zoon van Diana. Het stoort me mateloos. Ziet ze dan niet hoe leuk en lief haar andere kleinkinderen zijn? Waarom zit met kerst de zoon van Diana bij oma op schoot en blijven haar kinderen logeren. Misschien is het zo dat onze kinderen heel erg op mij lijken en de kinderen van Diana heel erg op de familie van mijn man, maar kom op: daar kunnen die kleintjes toch echt niks aan doen?

Ik heb het laatst aangekaart bij mijn man en hij heeft het op de man af gevraagd bij mijn schoonmoeder, maar zij zegt dat het onzin is. Tja, ik zal eens bijhouden hoe vaak de kinderen van Diana daar logeren en die van ons. Dat is zeker 50 tegen 1. Maar ik houd wijselijk mijn mond.

Mijn ouders willen niet oppassen

Reageer op artikel:
Mijn schoonmoeder trekt mijn neefjes voor
Sluiten