School mag kind weigeren die niet zindelijk is

Kinderen worden steeds later zindelijk

Kinderen worden tegenwoordig veel later zindelijk dan vroeger. Ouders zijn druk en laten het op zijn beloop. Zonde, want kinderen zijn in principe al makkelijk zindelijk te krijgen vanaf 2,5 jaar. Luiers en doekjes is een serieuze kostenpost, maar daarnaast is het voor het kind ook veel fijner als hij of zij kan plassen of poepen op een potje of de wc.

Scholen mogen weigeren

Als een kind naar school gaat en nog niet zindelijk is mag de school hem of haar weigeren. In praktijk komt het niet zo heel veel voor, maar juffen en meesters hebben (begrijpelijk) geen tijd om daar met 30 kinderen ook nog op te letten. Wij lazen over de zindelijkheidsbox en werden meteen enthousiast.

Zindelijkheidsbox

Maak er een 🎉feestje🎉 van! Wedden dat je kind mee wil doen? Begin je op tijd dan heb je 1 jaar lang extra plezier van het zindelijk zijn. Geen luiers meer verschonen jeej! Geen luieruitslag meer. En tevens een flinke financiële besparing. Wat zal jouw kind trots zijn, net als jullie!

Om te helpen is er een box ontwikkeld waar alles in zit om je kind te helpen om zindelijk te leren worden op een leuke manier.  Meer informatie over de box vind je hier!

TOP 7 Zindelijkheidstraining

Verschil jongens en meisjes

Als moeder van twee jongens en twee meisjes is mij opgevallen dat (in mijn geval) de meisjes veel eerder en makkelijker zindelijk werden dan de jongens. Dit kwam met name omdat ze zelf graag zindelijk wilden worden en goed aangaven wanneer ze naar de wc moesten. De jongens daarentegen waren wat luier (hihi) dan de meiden en zaten liever in een natte broek door te spelen met lego, dan dat ze zin hadden om naar de wc te gaan. Toen ik dit aangaf om mij heen bleek dat meer ouders met zoontjes deze ervaring deelden. Maak je geen zorgen, ze worden hoe dan ook een keer zindelijk, maar ik baal dat er bij mijn kinderen nog geen leuke zindelijkheidsbox bestond!

Zindelijkheid: wanneer is je kindje er klaar voor en hoe krijg je het voor elkaar?

Billenschuivers eerder zindelijk

 

Reageer op artikel:
School mag kind weigeren die niet zindelijk is
Sluiten