Redactie
Redactie Nieuws 26 feb 2019

Shocking: fimpjes met zelfmoord-instructies op YouTube Kids

Denk je als ouders je kind ‘veilig’ filmpjes op YouTube Kids te laten kijken, blijkt niets minder waar te zijn.

Dit gebeurt er met je kind als jíj teveel achter je telefoon, iPad of computer zit

Een filmpje in een filmpje

Een moeder uit Florida liet haar kind een – naar zij dacht onschuldig – kinderfilmpje kijken op YouTube Kids. Het oorspronkelijk filmpje was inderdaad onschuldig, een typische kinder-cartoon. Ware het niet dat het 7 minuten durende filmpje bij 4 minuten en 45 seconde onderbroken werd door een filmpje waarin een man aan kinderen demonstreert ‘hoe je je polsen op de juiste manier kunt doorsnijden om het juiste resultaat te behalen’. Hoe vreselijk is dat!?

En blijkbaar was dat niet het enige filmpje in een filmpje. Andere moeders hebben ook filmpjes ontdekt over een meisje die een einde aan haar leven wil maken omdat haar vriendje de verkering had verbroken. Ook is er een filmpje opgedoken waarin een ander meisje wil laten zien hoe je jezelf kunt ophangen. Pure horror toch??? En al deze filmpjes zaten dus verwerkt in kinderfilmpjes.

Opzet

Het vermoeden is dat er absoluut opzet in het spel is geweest. Dat kan ook haast niet anders. Niet van YouTube zelf uiteraard, maar van mensen die de filmpjes hebben kunnen editen en plaatsen.

Verschillende ouders die deze narigheid gesignaleerd hebben, hebben meteen melding gemaakt en campagne gevoerd om de filmpjes van YouTube te laten verwijderen. Dat leek in eerste instantie gelukt, maar later bleek dat er toch weer filmpjes op YouTube Kids zichtbaar waren geworden.

YouTube Kids, onderdeel van Google, omschrijft zichzelf als een Familie-vriendelijke versie van YouTube. Van deze kwestie kunnen wij alleen niets familie-vriendelijks maken.

Ouders, blijf alert

YouTube heeft natuurlijk helaas niet alles in de hand. Daarom lieve ouders, blijf altijd alert en houd in de gaten wat je kind allemaal visueel voorgeschoteld krijgt. Meekijken dus.

Social media en media in het algemeen kan een gevaarlijk iets zijn (en jammer genoeg een te makkelijk middel voor mensen die het niet goed met kinderen voorhebben).

 

Social media en kinderfoto’s

In lijn hiermee hebben we wat tips voor je die kunnen helpen bij het ‘veilig’ plaatsen van kinderfoto’s op social media. Doe er je voordeel mee.

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
Shocking: fimpjes met zelfmoord-instructies op YouTube Kids
Sluiten