Ruige seks of tedere seks: het is bepalend voor het nageslacht!

Wist je dat de manier van seks hebben met je partner bepalend is voor het bepalen van het nageslacht? Ofwel: het geslacht van jullie kindje? Net zoals vele andere factoren overigens…

 

Jongetjes versus meisjes

Het blijkt dat in het algemeen de kans op een jongetje net wat groter is dan de kans op een meisje. Dat komt door verschillende factoren. Mannetjes-zaadjes zwemmen wat sneller dan de vrouwtjes en hebben zo dus grotere kans eerder de finishline, ofwel, de eicel te bereiken. Maar ook de levensvatbaarheid als embryo verschilt voor een jongetje of meisje.

En wist je dat als je al twee van hetzelfde geslacht hebt, de kans op een derde van datzelfde geslacht dan nóg groter wordt dan bij een eerste of tweede zwangerschap? Maar laat dit niet de overhand hebben in jullie beslissing voor een 3e na twee meisjes, er bestaan genoeg uitzonderingen!

 

Wat bepaalt het geslacht?

Er wordt altijd gezegd dat de man het geslacht bepaalt. Dat klopt ook in zekere zin, maar niet alle eer (dan wel schuld) kan bij de man neergelegd worden. Het klopt in de zin van dat de man een van zijn zaadcellen met de eicel laat versmelten. Maar hij bepaalt niet wèlke van de miljoenen zaadcellen die hij geloosd heeft de eicel als eerste bereikt. Dat doen de zaadcellen toch echt zelf. En dan hebben we het nog niet over het vaginale klimaat van de vrouw dat invloed kan hebben op de race kan neerleggen.

 

Timing

De timing van de daad is wel degelijk van invloed. Voor een jongetje kun je het het beste vlak voor of op het moment van de eisprong doen. Dit omdat de wetenschap zegt dat jongetjes wat sneller zwemmen dan meisjes en eerder de eicel zullen bereiken. Meisjes zouden dan misschien iets trager zijn, maar – zoals ook in het echte leven 😉 – ook sterker. Zij overleven weer wat langer. Zodoende hebben ze zelfs nog kans op de hoofdprijs als er een paar dagen voor de eisprong al gesekst is. Geeft wel weer aan hoe fijn het kan zijn als je goed inzicht hebt in je cyclus en het moment van ovuleren. 

 

Vaginaal klimaat

Het is normaal dat je vagina een bepaalde zuurgraad heeft. Mocht je last hebben van een verstoorde zuurgraad dan hebben we een paar tips die zorgen voor een goed vaginaal klimaat. (Overigens: de zuurgraad is zelf te testen met teststrookjes die je bij de drogist kunt kopen of je bestelt ze op internet bijvoorbeeld.)

  • Je vagina niet wassen met zeep (ook niet met die speciale vaginale middelen) en niet inwendig spoelen. Gewoon van buiten afspoelen met lauwwarm water is voldoende.
  • Zo min mogelijk gebruik maken van inlegkruisjes.
  • Geen synthetisch ondergoed dragen, in elk geval met een katoenen kruisje. En draag liever ook geen (te) strakke onderbroeken.
  • Soms kan de oorzaak van een verstoord vaginaal milieu liggen in het gebruik van bepaalde medicatie. Dit kan invloed hebben op het hormonale klimaat van je vagina.
  • Verder kan stress je weerstand verminderen waardoor de balans verstoord kan raken.

 

pH-waarde

Een normale vaginale pH-waarde ligt tussen de 4 en 4,5, terwijl de waarde in de rest van je lichaam rond de 7 ligt. Hoe zuurder je vaginale klimaat, hoe meer kans op een meisje. Er zijn zelfs vrouwen die alleen maar zure dingen eten om zo de zuurgraad wat op de krikken. 

 

Standjes…

De standjes waarbij Jan zo diep mogelijk penetreert verhogen de kans op een jongen: op z’n hondjes dus. De logica hierachter is dat door een diepe penetratie het zaad zo dicht mogelijk bij de baarmoedermond terecht komt. Hierdoor krijgen de snelle mannelijke zaadcellen een voorsprong en is de weg door de ‘zure’ vagina korter.

Aan de andere kant… Bij minder diepe penetratie zal het zaad een langere weg moeten afleggen naar de baarmoeder, waardoor de sterkere, maar langzamere vrouwelijke zaadcellen in het voordeel zijn.

 

Ruig versus teder

Ook wordt er gezegd dat ruige seks jongetjes maakt en lieve, tedere seks meisjes…

 

Orgasme

Klaarkomen of niet. De mannelijke zaadcellen – die dus zwakker zouden zijn dan vrouwelijke zaadcellen – sterven zoals gezegd eerder in de zure omgeving van de vagina dan de vrouwelijke zaadcellen. Als jij een orgasme krijgt, kan dat de mannelijke zaadcellen een betere kans geven. Tijdens het orgasme komt er extra vocht vrij uit de baarmoedermond, waardoor de binnenkant van je vagina minder zuur wordt. De mannelijke zaadcellen kunnen volgens deze theorie dan beter overleven, waardoor de kans groter is dat ze het eitje levend bereiken. Als jullie graag een zoon willen is het dus het beste als jij vlak vóór Jan klaarkomt. De samentrekkende bewegingen van je baarmoeder tijdens jouw orgasme begeleiden het zaad naar de eileiders. En als je liever een meisje wilt kun je dus rustig je boodschappenlijstje doornemen tijdens de daad om te voorkomen dat je klaarkomt. 

 

Beroep

Misschien wordt het tijd voor een carrière-switch van Jan. Want, zo wordt gezegd: er zijn beroepen die invloed kunnen uitoefenen op de zaadcellen. Zo zouden radiologen, aangezien zij in contact komen met radioactieve straling meer kans hebben op dochters.  Net als tuinmannen, schilders of mannen die in (chemische) fabrieken werken en zich in de omgeving bevinden van chemische stoffen.

 

Stress

Stress, roken en te hete temperaturen zijn zoals eerder al uitvoerig beschreven niet goed voor de kwaliteit van het zaad, maar als het zaad er niet al te hevig onder lijdt, dan de meisjes blijkbaar het allerminst.

 

 

Voeding

Voeding voor een jongen, voeding voor een meisje… Wanneer je bovenstaande teksten gelezen hebt, zou je zeggen dat je om een meisje te krijgen een enorm zuur dieet moet volgen om zo de zuurtegraad in je vagina te verhogen. Men zegt dat een zoutarm dieet en veel melk (producten) de kans op een meisje vergroten. Met kaas als uitzondering, omdat dit weer veel zout bevat). Fruit, groente en rijst zijn ook dochter-bevorderend. Voeding rijk aan kalium, natrium en zout zouden de kans op een jongetje juist weer vergroten.

 

Noot:

Wat betreft deze theorieën: wij bieden geen garantie!

 

Hoe houd je de seks leuk?

Als seks een verplichting wordt

Reageer op artikel:
Ruige seks of tedere seks: het is bepalend voor het nageslacht!
Sluiten