Publieke noodkreet van een kramende vrouw aan haar man

Publieke noodkreet van een kramende vrouw aan haar man

Celeste Erlach uit Utah zag het even allemaal niet meer zitten toen haar man ‘baby-dienst’ had zodat zij haar broodnuttige rust in bed probeerde op te doen. Na twintig minuten met een huilende baby beneden te hebben gezeten vond haar man het welletjes geweest. Hij kwam naar de slaapkamer, stopte de krijsende baby in de wieg, schoof het wiegje wat dichter naar de bijna-slapende Celeste… en vertrok weer. En dat was net ietsje meer dan Celeste aankon op dat moment.

Maar petje af: in plaats van haar man even de oortjes te wassen (was niet eens een gekke reactie geweest), schreef ze hem een brief. Publiekelijk.

Wat highlights uit de brief:
• Celeste geeft aan bang te zijn in de aloude patronen van hun ouders te vervallen, waarbij de moeder zorgt voor het eten, de kinderen en een schoon en opgeruimd huis, en de man nauwelijks betrokken is bij het gezinsleven.
• Ze geeft aan dat ze zijn hulp nodig heeft en af en toe wil horen dat ze het goed doet en dat hij waardeert wát ze doet, zoals borstvoeding geven – wat toch alleen op een moeder aankomt – de was wegwerken, etc.
• Ze geeft aan dat ze ook maar een mens is, doodmoe, als gevolg van slechts 5 uur slaap per dag.
• Ze vraagt zich af of die 2 uurtjes met zijn kind, huilend of niet, echt teveel zijn, waar zij deze zorg het grootste gedeelte van de dag al op zich neemt en daar geen moeite mee heeft.
• Ze vraagt zich af hoe het zal gaan als híj een week in charge zou zijn.
• En hoe het moet als zij straks weer aan het werk gaat.
Om te eindigen met:
“Ik wapper met de witte vlag en geef toe dat ik ook maar mens ben. Ik wil je vertellen hoe hard ik je nodig heb, en dat als ik doorga op de manier waarop het nu gaat ik zal breken. En dat zal jou, de kinderen en ons gezin beschadigen”.

… Een brief die de gevoelens van heel wat moeders beschrijft. Toch?
Hopelijk heeft ‘Dear Husband’ de boodschap gekregen.
In ieder geval: We feel and hear you Celeste!

30 tips om de eerste 30 dagen met je kindje door te komen

Reageer op artikel:
Publieke noodkreet van een kramende vrouw aan haar man
Sluiten