Marieke
Marieke Peuter 10 mei 2018

Ouders gaan op hilarische wijze los op Peppa Big

Ouders gaan op hilarische wijze los op Peppa Big

 

Onder kinderen tot en met een jaar of 5 oud is Peppa Big een wereldwijde hit, al járen. Maar onder de ouders van deze fan-schare lijkt ze minder succes te boeken.
Er is wereldwijd een setje ouders opgestaan die op social media graag een woordje kwijt willen over dit varkentje. Met name ouders van 0-5 jarigen die Peppa Big op de repeat-knop voorbij zien komen zijn niet meer gecharmeerd van dit roze tekenfilmkaraktertje en haar familie. Zij zien ze liever in saucijzenworstjes veranderen. Ze vinden Peppa Big maar een verwend en brutaal kind met slechte invloed op de jeugd van tegenwoordig. Kleine baby Big krijgt ook een veeg uit de pan en is zo mogelijk nog erger dan zus Peppa, en Peppa Big’s vader is een zelfgenoegzaam varken.
‘Peppa Big en haar familie zijn de reden dat ik nog geen vegetariër ben geworden. Ik kan me voorstellen dat ik ze één voor één opeet’, aldus een van de ouders.

Zelf werd ik knettergek van SpongeBob SquarePants. Wat een hysterische schreeuwlelijk is dat!? Mijn kinderen vonden hem overigens te gek en konden geen genoeg krijgen van deze neurotische spons. Octo, die depressieve vriend van SpongeBob, vond ik dan wel weer geestig. Maar die schreeuwt ook niet de hele tijd, dat scheelt al de helft.

Wat ik wel heel leuk vond was Little Einstein. Leuk liedje, niet eens zo super storend als dat de hele dag in je hoofd bleef hangen, en vooral een leerzaam, zoet programma. Maar dat vonden mijn kinderen dan weer niet zo leuk. Waarschijnlijk werd er te weinig lawaai in gemaakt…

Thomas de Trein. Dat lieve, zachte, goeiige treintje dat altijd aardig, zorgzaam, behulpzaam en sociaal is en een harde werker bovendien. Perfect rolmodel als je het mij vraagt. En gelukkig kon hij niet alleen mijn goedkeuring wegdragen maar ook die van de kinderen.

Nijntje, ook leuk! Jammer alleen dat dat deuntje 5 jaar na dato nog steeds in ons aller brein gegrift staat en te pas en te onpas komt opspelen.

Zoveel series, zoveel meningen… Maar hoe denken jullie eigenlijk over de kinderseries voor de allerkleinsten?

 

Ook leuk om te lezen: Vreemde eerste woordjes van kinderen.
Hoe plaats je veilig foto’s van je kinderen op social media.

Reageer op artikel:
Ouders gaan op hilarische wijze los op Peppa Big
Sluiten