7 x waarom je wel het oudste kind wilt zijn

Het oudste kind… Er zullen vast een hoop voordelen zitten aan de middelste of het jongste kind zijn, maar als oudste kind van het gezin zit je ook gebakken. 7 redenen waarom je de oudste wil zijn:

  • Alle spullen die je krijgt zijn nieuw (of zo goed als nieuw). Ze hebben het in eerste instantie voor jou aangeschaft. Je wieg, kleren, (loop)fiets, barbies, lego, boeken, brommer en nog veel meer is niet al afgedragen door je oudere broers of zussen.
  • Jij bent hun eerste kind: alles wat jij doet is bijzonder. Je eerste stapje wordt op 5 verschillende manieren vastgelegd en met de halve wereld gedeeld. Bij ieder kind na jou zal dit veel minder boeiend voor ze zijn en sowieso minder aandacht krijgen.
  • Ze hebben nog geen verwachtingen. Dus je kunt het nooit slechter doen dan je broer of zus boven je.
  • Je kunt je ouders nog van alles wijsmaken. Zij weten immers nog niet precies hoe alles werkt. Bij de volgende kinderen zullen ze dondersgoed weten dat ze iedere week huiswerk hebben en dat niet iedereen een brommer mag als hij 16 is.
  • Uit Noorse studie is gebleken dat de oudere broers gemiddeld een iets hoger IQ hebben dan hun jongere broers. Dit schijnt te komen omdat de oudste kinderen hun jongere broers of zussen veel dingen leren. Hierdoor onthouden ze informatie beter. Ook hebben ouders bij het oudste kind de meeste tijd om te helpen met spelen en huiswerk maken.
  • Jij zal als enige een fotoboek hebben later, bij jou hebben ze er nog zin in en tijd voor, bij de rest gaat dit niet meer lukken.
  • Jij bent het voorbeeld voor je broertjes of zusjes en ze zullen jou altijd om advies vragen, tegen je opkijken, je zult altijd hun reddende engel of held zijn, dé broer of zus met wijsheid en levenservaring… zonder daar al teveel moeite voor te hoeven doen.

Maar natuurlijk zijn er ook zat redenen waarom het NIET leuk is om het oudste kind te zijn. Benieuwd naar die redenen? Check dan het volgende artikel.

Reageer op artikel:
7 x waarom je wel het oudste kind wilt zijn
Sluiten