Ongewenst babyadvies

Heb je net een baby gekregen? Dan krijg je meestal ongevraagd én ongewenst advies. Is het niet van je oma of moeder dan wel van de kraamverzorgster of het consultatiebureau.

“Vroeger sliepen ze gewoon op hun buik hoor. In mijn tijd bleven we tien dagen in het ziekenhuis. Wij gaven vroeger gewoon een lepeltje cognac, zodat ze goed sliepen.” En ga zo maar door.

Flesje afwassen of uitkoken? 

Nu heb ik net ons vierde kindje gekregen en verbaas mij over de verschillende adviezen van de kraamverzorgster en het consultatiebureau.

  • Zo heb ik kolfflesjes, flesjes en spenen bij het ene kind tot aan Sint Juttemus uitgekookt en hoor ik nu dat je alles ‘gewoon’ met een beetje Dreft kan afwassen.
  • Babylief mag niet meer op zijn zij slapen, waar ik vorige kindjes braaf van de ene zij op de andere legde en daar zelfs aantekeningen bij maakte.
  • Het ene kind moest met zijn gele gloed vooral in het zonlicht liggen en het bij het andere kind werd me verteld dat aanleggen aan de borst meer doet dan een jaar op Curaçao in het zonnetje liggen, bij wijze van spreken.
  • Het bed op klossen is blijkbaar zwaar achterhaald.
  • Het slikken van probiotica als moeder tegen de krampjes schijnt ook complete onzin te zijn.
  • Negen jaar geleden vond mijn kraamverzorgende dat ik best een glas (of twee) mocht drinken en alsnog borstvoeding kon geven, nu is elke druppel uit den boze.

Ik ben benieuwd. Als mijn kinderen allemaal volwassen zijn, zal ik ze een test laten doorstaan en jullie op de hoogte    brengen welk kind er het best vanaf is gekomen. Die met uitgekookte of afgewaste flesjes…

Reageer op artikel:
Ongewenst babyadvies
Sluiten