Een ongeluk zit in een klein hoekje, de oplossing zit in een klein boekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, de oplossing zit in een klein boekje

 

Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje, zeker waar het kinderen betreft. Want kinderen zijn nou eenmaal avontuurlijk en onderzoekend, vaak nog heerlijk zorgeloos, impulsief, soms wat ongecontroleerd en sneller dan het geluid.

Bovendien zijn kinderen met nog niet zoveel virussen op hun teller ontvankelijk voor (kinder)ziekten, om over bacteriële boosdoeners nog maar niet te spreken.

Iedere ouder zal zich dan ook moeten voorbereiden op tig bezoekjes aan de huisarts en op zijn minst één bezoekje aan de Spoedeisende Hulp. Ook als vitaminecocktails tot het dagelijks menu behoren, je woning 100% kidsproof is en je ogen in je achterhoofd hebt. Eén keer knipperen en ….

 

BUSKRUIT met EHBO is in opdracht van en in samenwerking met KNV EHBO speciaal geschreven voor alle ouders die weleens in een situatie terechtkomen waarbij hun kind op welke manier dan ook gehavend ‘uit de strijd komt’ en zijzelf even geen raad weten. Van schaafwond tot verstikking, van blaasontsteking tot kinderziekte, van hapje kerstster tot tekenbeet, van eczeem tot elektriciteitsletsel; al het mogelijk lichamelijk ongemak of letsel komt aan bod. Beschreven wordt hoe je het kunt herkennen, hoe je moet handelen en – indien mogelijk – hoe je het kunt voorkomen.

Met als doel dat deze informatie het verschil kan maken. Of liever gezegd, dat ouders zelf het verschil kunnen maken. Kortom, hét EHBO-handboek voor iedere ouder.

Te koop bij alle boekhandels (online), bij Bol.com en bij KNV EHBO.

ISBN: 9789090269566

Prijs: 14,95

 

Denk je, nèhh, ik ben meer een praktijk-mens dan een boekenwurm, geen probleem! Want KNV EHBO verzorgt ook workshops.

Wist je dat de meeste ongelukjes (of ongelukken) met kinderen in en rondom het eigen huis plaatsvinden? Armpjes die zichzelf lijken te kunnen verlengen tot twee keer de normale lengte, met als gevolg een verse kop thee – waarvan je dacht hem veilig hoog gezet te hebben – die over je kleintje heen valt. Een kindje dat uitprobeert of zijn vingertje in een gaatje van het stopcontact past. Van de trap af vallen in plaats van lopen… en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Het is dus super belangrijk dat jij weet hoe je in dit soort gevallen moet handelen om eventuele lichamelijke schade te herstellen of om erger te voorkomen. Dat kan dus, met de BUSKRUIT met EHBO-cursus!

De BUSKRUIT met EHBO-cursus kun je inplannen wanneer je zelf wilt, je kunt zelf een locatie bepalen (dus bij je thuis, op kantoor of in de plaatselijke sportkantine) en dit samen doen met maximaal 10 personen (gezellig met vrienden, vriendinnen, collega’s of familie). Tijdens deze avond komt een gecertificeerd instructeur Eerste Hulp van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO twee uur langs om vragen over Eerste Hulp aan kinderen te beantwoorden. Zijn er specifieke vragen dan kan je die vooraf mailen en zal de instructeur zorgen dat er tijdens de avond antwoord op de vraag wordt gegeven. Ook nog eens een workshop op maat dus!

Naast eigen vragen wordt er sowieso geleerd wat je moet doen of laten bij brandwonden, oefen je wat je bij een verslikking en verstikking kan doen en krijg je tips over het goed vastplakken van pleisters (want vergis je niet, 9 van de 10 mensen doen dat dus niet op de juiste manier). Na deze avond weet je splinters, teken en bijensteken te verwijderen én wanneer je nou écht 112 moet bellen.

Voor alle deelnemers is er na afloop een Buskruit met EHBO-boek en een Eerste Hulp-zakje dat je vanaf dat moment altijd in je handtas of luiertas hebt zitten, mocht je onderweg zijn met je kind en er iets gebeuren.

De workshop kost € 350,- (voor een groep van maximaal tien deelnemers).

Interesse? Mail naar info@st-opleidingehbo.nl welke avond jij graag zou willen reserveren en op welk adres. Dan nemen de mensen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO contact op.

 

10 x eten waarin je kind kan stikken

Reageer op artikel:
Een ongeluk zit in een klein hoekje, de oplossing zit in een klein boekje
Sluiten