Oeps.. even de baby vergeten

Oeps.. even de baby vergeten

Veel ouders met kinderen hebben heus wel eens een keertje een momentje gehad van “oeps”, oh ja, die hebben we ook nog. Maar soms kan een heel klein foutje grote gevolgen hebben.

Hier de top 3 “oeps”:

 1. “De vader en moeder van Zoë hadden boodschappen gedaan en waren nadien nog wat gaan drinken toen ze woensdagavond terugkeerden naar hun flat. ,,Zoals altijd parkeerde ik de auto bij de voordeur om alles uit te laden, ook de Maxi-Cosi waarin ons dochtertje Zoë zat,” vertelt Geert.,,Parkeren mag daar echter niet. Dat doen we altijd 30 meter verderop. Toen ik van de parking terugkwam, hielp ik de boodschappen naar boven brengen. Een vriend die ook mee was geweest, zou Zoë meebrengen. Tenminste, dat dachten we…”

  Aanvankelijk had niemand iets in de gaten, maar na een kwartier besefte moeder Nina dat haar jongste dochtertje – komende woensdag viert ze haar eerste verjaardag – niet mee naar boven was gedragen. ,,Vliegensvlug liep ze naar beneden, maar de Maxi-Cosi was verdwenen,” vertelt Geert. ,,Nina was uiteraard over haar toeren. Ik probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat er allicht een logische verklaring was voor de verdwijning van Zoë. Even later stond de politie voor de deur.”De kleine bleek door een passerende automobilist te zijn opgemerkt. De man belde aan, kreeg geen gehoor en besloot Zoë dan maar naar het nabijgelegen ziekenhuis te brengen. De moeder zag haar baby daar terug, maar pas de volgende dag mocht Zoë weer mee naar huis, vertelt vader Geert. (BRON: www.ad.nl, 2016). Gelukkig was Zoë ongedeerd.

 2. Dit verhaal heeft een verschrikkelijk einde: “De moeder van het jongetje bracht haar dochtertje naar school maar vergat haar zoontje af te zetten bij de dagopvang en begon – net als iedere andere dag – aan haar werkdag. Toen zij rond half 5 terug kwam bij haar auto, was het 3 maanden oude jochie niet meer bij bewustzijn. Ze haalde hem uit de auto en begon hem mond-op-mondbeademing te geven, maar dit mocht niet meer baten. Haar zoontje, Aiden, was al overleden. Zo meldt The Independent” (BRON: www.telegraaf.nl 2018)
 3. Deze is dan wel weer grappig: Zij vergat haar dochtertje  in de Ikea, een paar jaar geleden. Barbara vertelt: “Het was op een zaterdagmiddag, poepiedruk natuurlijk. T. wilde naar de ballenbak. Prima, konden mijn man en ik rustig een kast uitkiezen.”

  Omdat het druk was in de winkel en vooral in het magazijn, duurde het ruim anderhalf uur voordat de moeder en haar man bij de kassa’s waren. “Ook daar was het druk. Uiteindelijk zaten we uitgeteld in de auto. En reden we nietsvermoedend weg.”

  Toen de moeder op een gegeven moment achterom keek, zag ze op de achterbank een jasje liggen. “T! , schreeuwde ik. We zijn T. vergeten.”

  Wat die ontdekking met een moeder doet? “Je voelt je even heel naar. Wat erg; dat je je kind vergeet. Maar het was ook allemaal zo chaotisch daar binnen.” De moeder snelde zich met haar man naar de ballenbak. Daar zat T. doodleuk te spelen. “Niets aan de hand. Ze was boos dat we haar kwamen halen. Ze heeft er niets van gemerkt. (BRON www.rtlnieuws.nl 2016)

Reageer op artikel:
Oeps.. even de baby vergeten
Sluiten