Nog meer dan tien vrouwen in angst voor hun ongeboren baby

Nog meer dan tien vrouwen in angst voor hun ongeboren baby

Eerder deze week was al in het nieuws dat het UMC in Amsterdam een onderzoek wat ze bij zwangere vrouwen deden. Dit onderzoek zou mogelijk heel erg gevaarlijk kunnen zijn voor baby’s die te vroeg worden geboren. Zelfs zo gevaarlijk dat er al negentien kinderen die mee deden aan het onderzoek zijn overleden.

Ondanks dat het onderzoek per direct is gestopt, zijn er nog zeker tien tot vijftien vrouwen die in onzekerheid leven, aldus de www.telegraaf.nl

Zo schrijft de Telegraaf: “Zo’n tien tot vijftien zwangere vrouwen die hebben meegedaan aan het placenta-onderzoek van het UMC in Amsterdam, weten nog niet hoe het met hun ongeboren baby zal gaan. Dat zei de hoofdonderzoeker Wessel Ganzevoort maandag tegen actualiteitenrubriek Nieuwsuur

Het onderzoek waar de zwangere vrouwen aan meededen ging om een onderzoek naar de placenta, gericht op zwangere vrouwen waarvan de baby’s  het begin van de zwangerschap een groeiachterstand hadden.

Het gaat om de test van een middel dat aan zwangeren werd gegeven om te onderzoeken of de placenta kan groeien. De helft van de vrouwen (ongeveer negentig) kreeg het middel sildenafil, beter bekend als Viagra. De andere helft kreeg placebotabletten. Volgens een woordvoerder zijn er bij de eerste groep negentien baby’s die te vroeg waren geboren overleden. Bij de tweede groep zijn negen baby’s met een groeiachterstand doodgegaan.

Alle zwangeren die meededen aan het onderzoek zijn op de hoogte gebracht, alleen zitten er nog een aantal in de gevarenzone.

Wij wensen alle zwangeren die nog moeten afwachten heel veel hoop en sterkte toe!

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2340164/umc-10-tot-15-zwangere-vrouwen-nog-in-onzekerheid

 

Baby’s worden eigenlijk allemaal maanden te vroeg geboren

Reageer op artikel:
Nog meer dan tien vrouwen in angst voor hun ongeboren baby
Sluiten