Redactie
Redactie Baby 5 jul 2018

Kijk, dat noemen wij nou nog eens een multi-taskende moeder!

Multi-taskende moeder geeft borstvoeding tijdens wc-bezoek, het opmaken, het stofzuigen, het opruimen, het koken… 

 

Becky Vieira draait er haar hand niet voor om, getuige het volgende filmpje: Multi-taskende, borstvoedende moeder.

 

Borstvoeden tijdens het stofzuigen? Waarom niet?! Het huis een grote schoonmaakbeurt geven met een kind aan de borst? Waarom niet?!

Nou is het niet altijd zo makkelijk geweest, zegt Becky. In het begin vond ze borstvoeding geven aan haar zoontje Archer maar lastig en pijnlijk. “Het was net of iemand met een schuurpapiertje over mijn tepel ging en vervolgens de tepel in een puntenslijper stopte”. Maar Becky voelde zich verplicht borstvoeding te geven, dat was per slot van rekening het beste volgens de maatschappelijke overtuiging. Kwam nog bij dat Archer reflux had, waardoor de kinderarts aanraadde toch echt door te gaan met borstvoeding tot in ieder geval de reflux weg zou zijn (aangezien kunstvoeding in dit geval voor Archer geen aanrader was). Toen ze zag hoe goed het haar zoon deed, hoe goed hij groeide plus het feit dat oefening kunst baart en geduld alles makkelijker maakte, raakte ze zelf ook meer en meer overtuigd van de maatschappelijke opinie.

 

Inmiddels is Archer 22 maanden oud en al lang en breed over zijn reflux heen, maar het bevalt moeder en zoon zo goed, dat ze absoluut nog geen reden ziet om met borstvoeden te stoppen. “We zien het wel met de dag. Op dit moment hebben we de borstvoeding als team samen geperfectioneerd. Ik kan naar de wc terwijl ik hem borstvoeding geef, ik kan stofzuigen…” Archer krijgt naast vaste voeding 3 keer per dag borstvoeding.

 

Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het feit dat Archer groter en daarmee zwaarder wordt, maakt borstvoeding geven zoals ze dat nu doet lastiger. Plus het feit dat hij tanden heeft gekregen: “Hoe vaak hij me niet al per ongeluk in mijn tepel heeft gebeten terwijl hij half-slapende was!” Ook het feit dat hij regelmatig net wanneer dat niet helemaal gewenst is naar haar borsten grijpt, maakt het niet altijd even makkelijk.

Daar bovenop komt het feit dat niet iedereen begrip heeft voor het blijven geven van borstvoeding nadat een kindje de 1 jaar is gepasseerd en mensen daar nog wel eens respectloos op kunnen reageren. Ook dat maakt het niet altijd even makkelijk.

 

Mede daardoor is Becky haar instagram account gestart: om andere moeders aan te moedigen openlijk over borstvoeding te praten, om publiekelijk borstvoeding geven uit de taboesfeer te halen en om langdurige borstvoeding onder de aandacht te brengen en populairder te maken.

Wil jij Becky volgen op instagram? Dat kan. Haar account is: @wittyotter.

Filmpje: Multi-taskende, borstvoedende moeder

Bron: Daily Mail

 

30 weetjes over borstvoeding

 

Reageer op artikel:
Kijk, dat noemen wij nou nog eens een multi-taskende moeder!
Sluiten