Déze moeder… beter kan het moederschap niet verwoord worden

Ashle Post slaat met haar post over het moederschap de spijker op z’n kop. De post is weliswaar 2 jaar oud, maar nog even actueel als toen. En over 30 jaar nog steeds…

 

De post

Vrij vertaald

Borstvoeding

“Aan de moeder die borstvoeding geeft: super goed! Het is echt een geweldig cadeau om je baby te geven, voor hoe lang je het ook aankan! Je bent een goede moeder.

Kunstvoeding

Aan de moeder die kunstvoeding geeft: is wetenschap niet geweldig? En dan te denken dat er een tijd was dat een baby die een moeder had die niet genoeg melk kon produceren honger zou moeten lijden. Maar nu? Lang leve de wetenschap! Je bent een goede moeder.

Wasbare luiers

Aan de moeder die wasbare luiers gebruikt: pluizige billetjes zijn de schattigste en zo vriendelijk voor je bankrekening. Je bent een goede moeder.

Wegwerp luiers

Aan de mama die wegwerpluiers gebruikt: wauw die dingen houden veel vocht en poep vast, en het is geweldig om je geen zorgen te maken over eventuele lekkages en de was! Je bent een goede moeder.

Thuisblijf moeder

Voor de moeder die thuis blijft: ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is om te doen wat je doet, maar om die kostbare jaren met je baby door te brengen, moet geweldig zijn. Je bent een goede moeder.

Werkende moeder

Voor de moeder die werkt: het is geweldig dat je vasthoudt aan je carrière, je bent op veel manieren een positief rolmodel voor je kinderen, het is fantastisch. Je bent een goede moeder.

Kant en klare voeding

Aan de moeder die haar kinderen de hele week kant en klaar eten heeft gegeven omdat je te moe en uitgeput was om te koken of boodschappen te doen. Je voedt je kinderen, en ik wed dat ze niet klagen! Soms is geestelijke gezondheid inderdaad in een potje kant en klare voeding te vinden. Je bent een goede moeder.

Vers bereide voeding

Aan de moeder die haar kinderen een home-cooked ontbijt, lunch en diner gaf de afgelopen week: uitstekend! Goede voeding is belangrijk en ze leren al op jonge leeftijd van gezonde voedingsmiddelen te genieten, een zegen voor de rest van hun leven. Je bent een goede moeder.

Rustige kinderen

Voor de moeder met de kinderen die rustig op hun billen kunnen blijven zitten en hun manieren gebruiken in het chique restaurant: petje af, het kost veel moeite om orde te houden met kinderen op een plek waar ze niet rond kunnen rennen. Je bent een goede moeder.

Kinderen met een willetje

Voor de moeder met de peuter die een hysterische scène staat te schoppen bij de snoepafdeling in de supermarkt: ze lijken altijd de meest gênante plaatsen te kiezen om hun verstand te verliezen, nietwaar? We hebben het allemaal meegemaakt. Je bent een goede moeder.

Glazen huis

Aan de moeders die andere moeders beoordelen voor ELK van het bovenstaande? Glazen huizen, vriendin. Glazen huizen.”

Wat wil zeggen: Mensen die in moreel opzicht betwistbaar zijn, zouden geen kritiek mogen hebben op anderen.

Wij kunnen het alleen maar eens zijn met Ashle.

Voor meer artikelen zoals deze, lees ook:
Moeders, laat elkaar in waarde
Mooi gesproken, Annemarie Keizer!
Mom-shaming, opmerkingen waar niemand op zit te wachten

Reageer op artikel:
Déze moeder… beter kan het moederschap niet verwoord worden
Sluiten