Redactie
Redactie Gastblogger 29 okt 2019

Moeder worden: verwachtingen versus de werkelijkheid (door Meike Hendriks)

Je kunt je op veel dingen voorbereiden wanneer je een kind krijgt. Er zijn bijvoorbeeld heel veel lijstjes te vinden op internet met wat je allemaal moet aanschaffen voordat de baby wordt geboren. Of wat je moet regelen qua verzekeringen of bankzaken. Je kunt je zelfs voorbereiden door je huis babyproof te maken, zodat je huis veilig is voor de komst van je kleintje. Maar waar je je niet op kunt voorbereiden, is het moeder worden.

 

Verwachtingen…

Misschien heb je altijd ideeën gehad over hoe jij zou willen zijn als moeder. Vol rust, vol vertrouwen en met heel veel energie zou je al je sociale contacten onderhouden, zou je het huis elke week schoon hebben, zou je elke avond een gezonde maaltijd op tafel zetten. Ook zou je minstens 2 keer in de week sporten, want je moet wel fit blijven natuurlijk. En die baan waar je altijd met veel plezier naartoe ging, die zou je ook gewoon nog het grootste gedeelte van de week willen blijven aanhouden.

 

… versus de werkelijkheid

En nu de werkelijkheid: laten we even vooropstellen dat een kind hebben tijd kost. En dat een kind vaak geen hele nacht doorslaapt en dit van invloed is op je energieniveau. Misschien heb je er nooit echt bij stil gestaan voordat je moeder werd, maar slaap is heilig als moeder. Elke minuut dat je kunt slapen is mooi meegenomen. En slaap je een aantal nachten slecht, dan is het echt niet erg om het iets rustiger aan te doen. Er is helemaal niks mis mee om deze week een keer niet met je vriendinnen af te spreken, omdat je liever een avondje voor jezelf wilt. Dat mag gewoon! Doe wat goed voelt voor jou! Als jij goed in je vel zit, dan merkt je baby dit ook meteen. Jouw kind heeft echt geen perfecte moeder nodig. Een blije moeder is genoeg!

 

Ik ben Meike Hendriks, mama van Evi, psycholoog en coach. Bij ‘Mpower moms’ coach ik (kersverse) moeders bij wie het moederschap niet verloopt zoals ze hadden verwacht. Ze voelen zich vaak onzeker en twijfelen aan hun eigen kunnen. De balans is ver te zoeken. Door middel van coaching ontdekken zij hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen, twijfels en schuldgevoelens kunnen loslaten en hoe ze de band met hun kind kunnen versterken. Zodat ze de moeder kunnen zijn die ze willen zijn!

www.mpowermoms.nl

 

Wil je meer lezen van Meike? Dat kan!

Oordelen, meningen, kritiek; wanneer doe je het goed??? (door Meike Hendriks)

Tips voor het verwerken van een miskraam (door psychologe Meike Hendriks)

En toen was ik zelf zwanger (door Meike Hendriks)

Verhalen uit de verloskamer (door Meike Hendriks)

Jouw lichaam, dus jij beslist (door Meike Hendriks)

Wanneer die roze wolk niet zo roze is (door Meike Hendriks)

Reageer op artikel:
Moeder worden: verwachtingen versus de werkelijkheid (door Meike Hendriks)
Sluiten