Redactie
Redactie Blog 4 mei 2020

Wat moeders écht graag zouden willen voor Moederdag

Wat moeders écht graag zouden willen voor Moederdag

 

Moederdag staat om de hoek en hopelijk worden we ook dit jaar verwend door de kinderen met een mooie knutselwerkjes. Toegegeven, daar kan niets tegenop. Het idee dat jouw kind zich in het zweet heeft gewerkt om met de tong uit de mond vanwege opperste concentratie deze mooie knutsel voor jou te maken; alleen dat is al goud waard, toch? De iets oudere kinderen hebben ook nog eens hun opperste best gedaan om het cadeau ongezien het huis binnen te smokkelen en hebben vervolgens hun hoofd gebroken over de beste verstopplek (om vervolgens te zeggen: “niet onder mijn bed kijken”), waarna ze de dagen in spanning aftellen en ze reikhalzend uitkijken naar het moment waarop ze éindelijk hun cadeau aan mama mogen geven. Alleen dit gegeven is toch al een cadeautje voor iedere moeder?

Vragenrondje

Naast dit mooiste cadeau zijn er toch nog wat andere cadeautjes die moeders érg hoog op hun wensenlijstje hebben staan, zo bleek uit een vragenrondje…

  1. Uitslapen : sommige moeders zijn al blij met een paar uur extra slaap (maar dan wèl ononderbroken slaap, anders telt het niet), anderen zouden een hele dag in bed als het ultieme cadeau zien.
  2. Eén dag in een van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat brandschoon huis leven, zonder dat ze zelf de drijvende motor achter het opruimen hoeven te zijn. Dus een hele dag een schoon huis omdat papa en/of de kinderen opruimen, of gewoon geen rotzooi maken. Een hele dag in een opgeruimd, netjes, gezellig huis, waar alles op zijn plek staat en blijft staan.
  3. Eén dag iemand die zorgdraagt voor álle vuile (hand)wasjes, en ook nog eens alles wegwerkt. Dan hebben we het niet alleen over vuile kleding-wasjes, maar ook servies-wasjes. Dus afwassen, afdrogen, opruimen, wasjes draaien, handwasjes doen, in de droger of uithangen, strijken, opvouwen en in de kasten terugleggen. En zo dat er aan het einde van de dag echt geen stukje stof meer in de wasmand te vinden is of geen vies kopje meer op het aanrecht.
  4. Uitgebreid en lang in bad. Zonder gestoord te worden door een kind (of een partner) die erbij wil komen zitten. Een bad vol met schuimende zeep, badolie en badzout, met kaarsjes rondom de badkuip, gedimd licht, een ontspannend muziekje op de achtergrond…
  5. Ontspannen dineren met het gezin. Een maaltijd waarbij de kinderen ineens alle aangeleerde tafelmanieren uit zichzelf (dus niet onder dwang of boze aansporing) toepassen. Een maaltijd waarbij eten vanuit het bord in de mond gaat en niet naast het bord, op de grond, op de stoel of op kleding valt. Een maaltijd waarbij er niet gezeurd wordt over het feit dat er ‘weer iets vies gegeten moet worden’. Een maaltijd met leuke conversaties. En als de partner écht wil uitpakken: een maaltijd die door hem is gekookt (of door iemand die behendig is met potten en pannen, pollepels en kruiden; iemand met smaak).
  6. Wat tijd om in alle rust een boek te kunnen lezen.
  7. Naar de wc kunnen, maar dan in je eentje. Zonder een kind dat de deur opentrekt of aan de deurklink blijft hangen totdat je je gezicht weer laat zien.
  8. De mogelijkheid om te genieten van een WARME kop thee of koffie
  9. Harvey Specter (uit Suits).

 

10 geniet-momenten van een ouder. Ook herkenbaar?

 

Reageer op artikel:
Wat moeders écht graag zouden willen voor Moederdag
Sluiten