Moederliefde

Mijn jongste is fan van de Minions. Hij slaapt met een Minion knuffel, heeft zichzelf een nieuwe naam aangemeten: Kevin (vernoemd naar de held der alle Minions), wil het liefst de hele dag Minion filmpjes kijken en praat inmiddels bijna als een Minion. Dus toen ik laatst boodschappen aan het doen was en spontaan tegen een Minion onesie aanliep, móest die gekocht worden.

Met het gewenste effect. Nog net geen tranen van geluk en dankbaarheid, maar wel 3 dikke knuffels en een ‘ik houd van je mama’ rijker, was er ineens de teleurstelling: hij had geen haren. Dus moesten er haren geregeld worden. Naar de stofwinkel voor een bol zwarte wol (niet te dik, niet te dun) en naaien maar. De Minion onesie kreeg – al zeg ik het zelf – een mooi kapseltje aangemeten. Dat het me 1,5 uur gekost heeft daargelaten, maar ik heb me tijdens deze naaisessie wel regelmatig afgevraagd waar ik in Godesnaam mee bezig was. Had je me dit een jaar of 10 geleden voorspeld, had ik je voor gek verklaard. Maar zo gaat dat blijkbaar met de liefde voor je kind.

Zo verwijder ik regelmatig mijn kinders’ snottebellen met mijn vingers om ze zonder blikken of blozen aan mijn kleren af te vegen als er even geen doekje voorhanden is. Heb ik een paar dagen geleden nog een tiental seconden met m’n vinger in de poeperd van mijn kind gezeten om ervoor te zorgen dat het Panadolletjes (een zetpilletje tegen koorts en pijn) niet net zo hard de uitgang zou verlaten als dat hij erin geschoven was.

En heb ik tijdens onze vakantie met een duikbril op mijn hoofd een uur lang stukjes poep van de bodem van het zwembad geschept, omdat er eentje na een antibioticakuur zijn darmen en sluitspier niet optimaal onder controle had. En het gemak waarmee het me afgaat: verbazingwekkend echt. Ik ben benieuwd wat voor een grensverleggende taken me nog allemaal te wachten staan.

Ik ben niet voorbereid, maar ik ben er wel klaar voor en kijk stiekem zelf al een beetje uit naar de volgende verrassing die mijn kinderen voor me in petto hebben.

 

Reageer op artikel:
Moederliefde
Sluiten